Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Xypex Concentrate

Xypex Concentrate

Felhasználási terület: sík és mélyalapok, alagutak, pincék, mélygarázsok, parkolók, hidak szigetelése; ivó és szennyvizes medencék, tartályok szigetelése; ipari létesítmények, kármentők, olajtárolók szigetelése
Felhasználási hőmérséklet: 4 °C -

A/z további termékei »

A Xypex Concentrate a vegyileg legaktívabb termék a Xypex termékek közül. Alkotórészei reakcióba lépnek a betonban lévő nedvességgel és a cement-hidratáció során keletkező részecskékkel, ami egy olyan oldhatatlan kristályos szerkezetet hoz létre a beton pórusaiban és kapillárisaiban, így tartósan lezárja a betont és megakadályozza a víz és egyéb folyadékok bármely irányból történı beszivárgását.
A Xypex Concentrate annak ellenére, hogy bevonatként kerül a beton felszínére, mégis a beton integráns részévé válik. A Xypex Concentrate termékkel impregnált betonra további védőréteg (szekundervédelem) felvitele nem szükséges.
A Xypex Concentrate felhasználható beton, vasbeton anyagú – vízszintes és függőleges – vizes létesítmények vízzáró és páraáteresztő szigetelésére pozitív és negatív oldali víznyomás esetén is.
A Xypex Concentrate alkalmazható 1 rétegű impregnálásra, 2 réteg esetén az első rétegként, vagy 2 réteg esetén mindkét rétegként, talajszint alatt és felett egyaránt. Alkalmazható úgy is, mint „dry pac” – száraz habarcs az anyagfolytonossági hibák kiküszöbölésére, fészkek, hajszálrepedések, kisebb statikus repedések, hibás betonkapcsolatok, szerkezetek illesztésénél meglévő rések szigetelésére és kijavítására 0,4 mm-es repedésig, illetve a javításoknál és a munkahézagoknál „tapadási hídként”.
A Xypex Concentrate nem alkalmazható mozgó tágulási hézagok tömítésére. Nagyobb repedések és vízbetörések esetén a Xypex Patch’n Plug, a mozgó tágulási hézagoknál pedig a Xypex FCM termékek használata javasolt.
A Xypex termékcsalád másik bevonata a Xypex Modified, ami a Xypex Concentrate bevonó-impregnáló agyaghoz képest csökkentett hatóanyag-tartalommal készül. A Xypex Concentrate a vegyi reakciót (kristályok növekedését) tekintve jobb, míg a Xypex Modified jobban megmunkálható,
használata előnyösebb, ha esztétikus felületre van szükség.

Új és régi, vízszintes és függıleges szilárd betonfelületek szigeteléséhez alkalmazzák utólagos felhordással. A felhordás a felület nagyságától függően történhet hengerezéssel, ecsettel, kefével vagy szórással. Munkafolyamatok: felület-előkészítés, betonjavítás, kenés, nedves utókezelés.
A beton Xypexel kezelt oldalán (ami lehetıleg a pozitív oldal legyen) több cm vastagságú kéreg alakul ki a betonban, ami megoldja az elvárt szigetelést.
A kenés fajlagos anyagköltsége alacsonyabb, mint az adalékolás, de munkadíjjal és technológiai időszükséglettel is számolni kell.

Alkalmazási területek:
• sík és mélyalapok, alagutak, pincék, mélygarázsok, parkolók, hidak
• ivó és szennyvizes medencék, tartályok
• ipari létesítmények, kármentők, olajtárolók
• látszó betonok

Termékadatlapok
Xypex termékismertető 2013

Forgalmazó:
Aqua Stop Concrete Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »