Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Xypex Concentrate

Xypex Concentrate

Felhasználási terület: sík és mélyalapok, alagutak, pincék, mélygarázsok, parkolók, hidak szigetelése; ivó és szennyvizes medencék, tartályok szigetelése; ipari létesítmények, kármentők, olajtárolók szigetelése
Felhasználási hőmérséklet: 4 °C -

A/z további termékei »

A Xypex Concentrate a vegyileg legaktívabb termék a Xypex termékek közül. Alkotórészei reakcióba lépnek a betonban lévő nedvességgel és a cement-hidratáció során keletkező részecskékkel, ami egy olyan oldhatatlan kristályos szerkezetet hoz létre a beton pórusaiban és kapillárisaiban, így tartósan lezárja a betont és megakadályozza a víz és egyéb folyadékok bármely irányból történı beszivárgását.
A Xypex Concentrate annak ellenére, hogy bevonatként kerül a beton felszínére, mégis a beton integráns részévé válik. A Xypex Concentrate termékkel impregnált betonra további védőréteg (szekundervédelem) felvitele nem szükséges.
A Xypex Concentrate felhasználható beton, vasbeton anyagú – vízszintes és függőleges – vizes létesítmények vízzáró és páraáteresztő szigetelésére pozitív és negatív oldali víznyomás esetén is.
A Xypex Concentrate alkalmazható 1 rétegű impregnálásra, 2 réteg esetén az első rétegként, vagy 2 réteg esetén mindkét rétegként, talajszint alatt és felett egyaránt. Alkalmazható úgy is, mint „dry pac” – száraz habarcs az anyagfolytonossági hibák kiküszöbölésére, fészkek, hajszálrepedések, kisebb statikus repedések, hibás betonkapcsolatok, szerkezetek illesztésénél meglévő rések szigetelésére és kijavítására 0,4 mm-es repedésig, illetve a javításoknál és a munkahézagoknál „tapadási hídként”.
A Xypex Concentrate nem alkalmazható mozgó tágulási hézagok tömítésére. Nagyobb repedések és vízbetörések esetén a Xypex Patch’n Plug, a mozgó tágulási hézagoknál pedig a Xypex FCM termékek használata javasolt.
A Xypex termékcsalád másik bevonata a Xypex Modified, ami a Xypex Concentrate bevonó-impregnáló agyaghoz képest csökkentett hatóanyag-tartalommal készül. A Xypex Concentrate a vegyi reakciót (kristályok növekedését) tekintve jobb, míg a Xypex Modified jobban megmunkálható,
használata előnyösebb, ha esztétikus felületre van szükség.

Új és régi, vízszintes és függıleges szilárd betonfelületek szigeteléséhez alkalmazzák utólagos felhordással. A felhordás a felület nagyságától függően történhet hengerezéssel, ecsettel, kefével vagy szórással. Munkafolyamatok: felület-előkészítés, betonjavítás, kenés, nedves utókezelés.
A beton Xypexel kezelt oldalán (ami lehetıleg a pozitív oldal legyen) több cm vastagságú kéreg alakul ki a betonban, ami megoldja az elvárt szigetelést.
A kenés fajlagos anyagköltsége alacsonyabb, mint az adalékolás, de munkadíjjal és technológiai időszükséglettel is számolni kell.

Alkalmazási területek:
• sík és mélyalapok, alagutak, pincék, mélygarázsok, parkolók, hidak
• ivó és szennyvizes medencék, tartályok
• ipari létesítmények, kármentők, olajtárolók
• látszó betonok

Xypex termékismertető 2013

Forgalmazó:
Aqua Stop Concrete Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »

PVC újrahasznosítása szigetelésekben

 

Az építőipar évről-évre rengeteg hulladékot termel, ami nagy környezetszennyezéssel jár. Ebből kiutat jelenthet, ha a bontott építőanyagot újrahasznosítjuk illetve ha az építőanyagot már eleve újrahasznosított termékekből készítjük. Cikkünkben a PVC-ből készült termékek újrahasznosítási lehetőségeit mutatjuk be.

Tovább »

Járható padlásfödémek hőszigetelése

 

Amikor az épület legfelső födémszerkezete fölé ferdesíkú térelhatároló szerkezetet (magastetőt) építünk és az így kapott belső teret nem szeretnénk huzamos emberi tartózkodásra (lakásás, iroda… stb.) kihasználni, a födém hőtechnikai szempontból zárófödémként fog funkcionálni. Az ilyen födémek hővesztesége elérheti akár a telejs épület 25-30%-át is.

Tovább »

Szigetelés egy magasabb fokon - csökkenő lambda értékek az Ursa üveggyapotoknál

 

Vannak esetek, amikor a hőszigetelés vastagsága nem növelhető. Ilyenkor segíthet az Ursa új, csökkentett hővezetési tényezőjű üveggyapot termékeinek alkalmazása.

Tovább »

Pincefödémekről általában

 

Épületeink lakószinti födémszerkezete alatt gyakran nem fűtött tér helyezkedik el, amely az esetek döntő többségében pince, mélygarázs vagy teremgarázs funkciókat kell, hogy kielégítsen. Ezeknek a tereknek a fűtésére általában nincs igény, ám a födémszerkezetet, amely fűtött és fűtetlen teret választ el egymástól, muszáj ellátni megfelelő hőszigeteléssel, mert az épület termikus burkának ez az alsó határoló szerkezete.

Tovább »

Összetett feladat: köztes födémek akusztikai szigetelése

 

Köztes födémek akusztikai szigetelésénél rögtön két megoldandó problémával találjuk szembe magunkat. Egyrészről gondoskodnunk kell a léghanggátlásról, másrészt pedig a lépéshangszigetelésre is megfelelő megoldást kell találnunk.

Tovább »