Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Xypex Admix betonadalékszer

Xypex Admix

Felhasználási terület: sík és mélyalapok, alagutak, pincék, mélygarázsok, parkolók, hidak szigetelése; ivó és szennyvizes medencék, tartályok szigetelése; ipari létesítmények, kármentők, olajtárolók szigetelése
Felhasználási hőmérséklet: 4 °C -

A/z további termékei »

A Xypex Admix portlandcementből, nagyon finomra őrölt szilika homokból és különféle szabadalmaztatott aktív vegyi anyagokból áll. Ezek az aktív kemikáliák reakcióba lépnek a friss betonban lévő nedvességgel és a cement-hidratáció során keletkező részecskékkel, ami egy katalitikus reakciót eredményez. Ez a reakció egy olyan oldhatatlan kristályos szerkezetet hoz létre a beton pórusaiban és kapillárisaiban, amely tartósan lezárja a betont és megakadályozza a víz és egyéb folyadékok bármely irányból történı beszivárgását.
A Xypex Admix betonadalék-anyagot a keverés során kell a betonhoz hozzáadni. A Xypex Admix adalékanyaggal készített betonra további védőréteg (szekundervédelem) felvitele nem szükséges.
A Xypex Admix betonadalék felhasználható olyan betonelemeknél, ahol a páraáteresztő képesség, a nátriumszulfát-, az ammóniumszulfát-, a kénsavállóság, valamint az olvasztósózás-állóság biztosítása szükséges.

Alkalmazási területek:
• sík és mélyalapok, alagutak, pincék, mélygarázsok, parkolók, hidak
• ivó és szennyvizes medencék, tartályok
• ipari létesítmények, kármentők, olajtárolók
• látszó betonok

Alkalmazási eljárások:
A Xypex Admix adalékanyagot a keveréskor adagolja a betonhoz. Az adagolási eljárás eltérő lehet, a keverőmű működésétől és a felszerelések, berendezések típusától függően:
NEDVES KEVERÉS
Keverjen össze Xypex Admix adalékanyagot vízzel az adagolási arányoknak megfelelően, amíg egy híg, iszapszerű anyagot nem kap. Eközben a beton alapanyagait a keverőtelepen, vagy a szállítókeverő kocsiban keverje össze. Lehetőség szerint vegye figyelembe a Xypex Admix adalékanyaghoz adott vízmennyiséget. A vízzel megkevert iszapszerő Xypex Admix adalékból az előírt mennyiséget öntse a keverőgépbe, vagy a szállító-keverő kocsiba. Együtt még legalább 5 percig szükséges keverni, meggyőződve arról, hogy a Xypex Admix teljesen feloldódott a betonban.
SZÁRAZ KEVERÉS
Adja a Xypex Admix adalékanyagot a kavicshoz és homokhoz, majd keverje alaposan 2-3 percig, mielőtt hozzáadja a cementet és a vizet. Ezt követően a betont a szabvány eljárások szerint kell összekeverni.
Fontos, hogy a Xypex Admix a betonnal homogén keveréket alkosson. Ezért soha ne adagolja a száraz Xypex Admix port közvetlenül a nedves betonhoz, mert csomósodást okozhat és emiatt az eloszlás nem lesz megfelelő.

Az adalékolást új, javító és torkrét betonok esetében alkalmazzák. Ez teljes körű védelmet nyújtó tömegszigetelés. Nincs negatív és pozitív oldal, a szigetelés egy időben készül a betonozással, nem kell külön munkadíjjal és technológiai időszükséglettel kalkulálni, csak anyagköltség van. Olyan helyen is megoldja a szigetelést, ahol emberi kézzel nem megoldható.
Az adalékolás elvégezhető a betontelepen, de közvetlenül a mixerkocsiban is.
Amennyiben a statika engedi, már egy 20 cm vastag szerkezet is megoldja a vízzárást. Árban kb. 30 cm-es betonvastagságig versenyképes. Ennél vastagabb betonszerkezet esetén a szendvics módszer alkalmazása javasolt.

Xypex termékkatlógus
Xypex termékismertető 2013

Forgalmazó:
Aqua Stop Concrete Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »