Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Tegola Tefond Plus dombornyomott lemez

Tegola Tefond Plus dombornyomott lemez

Felhasználási terület: pincefalak, alapozások védelme; lapostetők szigetelés védelme; alzat felújíátsok; medrek, csatornák
Anyag: tömítőcsíkkal ellátott nagy sűrűségű polietilén (HDPE)
Vastagság: 8 mm / anyagvastagság: 0,65 mm
Húzószilárdság: >350/300 N/5 cm (hossz/kereszt)

A/z további termékei »

A TEFOND PLUS kétszeres mechanikai kötésű, bitumenes tömítőcsíkkal ellátott HDPE dombornyomott membrán, 8 mm-es bütykökkel. Az oldalak mechanikai kötéssel illeszkednek, a szélek átfedésével. A TEFOND PLUS ideális megoldás a védelemre és a vízelvezetésre egyaránt.

Felülettömeg: 670 g/m²
Nyomószilárdság: >300 kN/m²

Pincefalak és alapozások
A TEFOND PLUS a legjobb megoldás a falak és az alap védelmére. A toldásban lévő tömítőanyag megakadályozza, hogy talajnedvesség esetén a membrán lapjai közé víz szivárogjon. A falak és az alapok teljes védelmet élveznek nagy mennyiségű eső- vagy rétegvíz esetében is. A TEFOND PLUS ellenáll a földroskadás által okozott igénybevételnek.

Lapostetők
A TEFOND PLUS membrán lapostetőkön történő alkalmazásával kiegészítő vízvédelmet lehet elérni a bitumenes szigetelésen; a membrán megvédi a szigetelést az átszivárgó vízzel szemben. A TEFOND PLUS ideális védelmet nyújt a különböző építőanyagok esetében (homok, kavics, beton padlólapok), mert a különböző rétegeket elválasztja a szigeteléstől, megakadályozva a károsodásukat.

Talajjal közvetlenül érintkező lemezek
A TEFOND ideális megoldás az aljzatok felújításánál vagy javítási munkálatainál. A TEFOND alkalmazásával csökkenteni lehet az aljzat vastagságát és ezáltal a költségeket. Ha a TEFOND-ot a bütykökkel lefelé fektetik le, az aljzat alatt légkamra alakul ki, amely lehetővé teszi a pára eltávozását és megakadályozza a nedvesség feldúsulását.

Meder, csatorna
A TEFOND PLUS tulajdonságainak köszönhetően a csatornák alján és oldalán a teljes felület folyamatos víztelenítése megoldható. A TEFOND PLUS meglévő csatornák felújításánál (külsö felületen) és új csatornák építésénél (belső felületen) is alkalmazható.

Adatlap
Műszaki adatlap

Hasonló termékek (felületszivárgók)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »