Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Schomburg Combiflex-C2

Schomburg Combiflex-C2

Felhasználási terület: építmények külső szigetelése földben talajnedvesség, talajvíz ellen
Anyag: kétkomponensü, műanyaggal módosított bitumen
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 30 °C

A/z további termékei »

Kétkomponensű bitumen vastagbevonat. Varrat nélküli, rugalmas, repedésáthidaló szigetelés. Alkalmas valamennyi, az építésnél szokásos alréteghez, azonnal esőálló, gyorsan köt, a térhálósódás a a földfeltöltés után a levegő kizárása mellett is folytatódik. Alkalmazható alapozás nélkül erősen nedves és száraz alrétegen is.
A két folyékony komponens könnyen elkeverhető, gazdaságos. Gyorsan köt. Felhasználás: talajnedvesség, nyomást nem gyakorló víz, (megfelelő konstrukció esetén) víznyomásra.

Tulajdonságok:
· Varrat- és fuganélküli, rugalmas, repedésáthidaló szigetelés.
· Alkalmas valamennyi, az építésnél szokásos alréteghez, azonnal esőálló.
· Gyors kötés. A térhálósodás a földfeltöltés után a levegő kizárása mellett is folytatódik.
· A munkagödröt normál hőmérsékleti feltételek mellett 24 óra után fel lehet tölteni.
· Környezetbarát.
· A két folyékony komponenst könnyen el lehet keverni.
· Könnyű és gazdaságos feldolgozás. Felvihető vakolókanállal, kenéssei, szórással és hengerrel.
· Alkalmazható alapozás nélkül erősen nedves és száraz alrétegeken is.

Alkalmazási területek:
Építmények külső szigetelése a földben a következők ellen:
· talaj nedvessége
· nyomást nem gyakorló víz
· nyomást gyakorló víz (alkalmas konstrukció esetén)

Műszaki adatlap« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »