Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Schomburg Aquafin-IC

Schomburg Aquafin-IC

Felhasználási terület: pince belső és külső szigetelése; alapok, elválasztó falak szigetelése; víztartályok, visszatartó tartályok, tengeri vizes akváriumok, víztisztító berendezések szigetelése; garázsok, alagutak szigetelése
Anyag: szervetlenül előkészített homok/cement
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 20 °C

A/z további termékei »

Kristályos vízszigetelő anyag, mely a megkötött betonba szivárogva eltömíti a kapillárisokat. Víznyomásnak ellenáll.

Tulajdonságok:
Az Aqufin egykomponensű, cement alapú, régi és új rögzített beton, illetve betonfalak tömítésére szolgáló anyag. Ellenáll a hidrosztatikus nyomásnak, ugyanakkor lehetővé teszi a pára diffúzióját.
Az Aquafin-IC olyan aktív kémiai anyagokat tartalmaz, melyek hidrosztatikus nyomás ellenére is behatolnak a nedves betonba. A betonban található nedvességgel és a szabad mésszel lépnek reakcióba, majd olyan oldhatatlan kristályos szerkezeteket alakítanak ki, melyek elzárják a hajszálereket. Szárazság esetén a fenti anyagok passzív állapotban vannak. Amennyiben nedvesség éri őket, újból aktiválódnak.
Az Aquafin-IC képes az apróbb hajszálrepedések egyidejű tömítésére, a felhordás és megkeményedés után is. Ezáltal védi a betont a vasszerkezet korróziója, hámlás, fagy és egyéb időjárási viszontagságok ellen.

Alkalmazási területek:
· pince belső és külső szigetelése, alapok, elválasztó falak szigetelése
· víztartályok, visszatartó tartályok, tengeri vizes akváriumok, víztisztító berendezések szigetelése
· garázsok, alagutak, stb.

Termékismetető
Műszaki adatlap

Forgalmazó:
AQUASEAL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »