Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Schomburg Aquafin-2K/M

Schomburg Aquafin-2K/M

Felhasználási terület: vízszigetelés külső pincefalak, támfalak, vízépítési és szennyvíztisztítási létesítmények, úszómedencék, szökőkutak, akváriumok és állatkerti tartályok, túlfolyók szerkezeteire, nedves helyiségekben, lapburkolatok alatt, időjárásnak kitett felületeken, és
Anyag: homok/cement műanyag diszperzió
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 35°C

A/z további termékei »

Kétkomponensű, rugalmas, polimerrel módosított, cementbázisú vízszigetelő cementhabarcs.

Az AQUAFIN-2K/M egy rugalmas, elasztomer, kétkomponensű, polimerrel modifikált bevonat, amely vízszigetelő és védő réteget képez betonon, falazaton, tégla és számos természetes kő szerkezeten, repedésáthidaló tulajdonságokkal. Az AQUAFIN-2K/M kiváló tapadási jellemzőkkel rendelkezik, alkalmazása varratmentes réteget eredményez, mely látszó zárófelület is lehet, ugyanakkor további rétegek fogadását is lehetővé teszi: lapburkolattal, térkövekkel, festéssel, vagy más burkolati/bevonati rétegekkel is ellátható.

Elsődleges alkalmazási területek:
Vízszigetelés külső pincefalak, támfalak, vízépítési és szennyvíztisztítási létesítmények, úszómedencék, szökőkutak, akváriumok és állatkerti tartályok, túlfolyók szerkezeteire, nedves helyiségekben, lapburkolatok alatt, időjárásnak kitett felületeken, és zöldtetőként kialakított lapostetőknél, valamint dilatációs és munkahézagok tömítésére, vízszigetelésére ASO-Dichtband hajlaterősítő szalaggal.
Vízszigetelés általános esetben:
· Külső oldali vízszigetelés meglévő és új épületekhez talajnedvesség/talajpára és talajvíznyomás ellen.
· Vízszintes vízszigetelés felmenő falazatok alatt.
· Belső oldali vízszigetelésként a kívülről támadó nedvesség ellen.
· Földalatti parkolók, előregyártott garázsok, konténerek, üzemivíz-tartályok, folyékony trágyatárolók, csatornák vízszigetelésére, valamint nagy nedvességterhelésű területeken, teraszokon, erkélyeken és úszómedencékhez.
· Az ASO-Dichtband-2000 (ASO-Joint-Tape-2000), ASO-Dichtband-2000-S (ASO-Joint-Tape-2000-S) és ASO-Dichtmanschette-Boden (ASO-Joint-Sleeve) hajlaterősítő szalagok és erősítő szövetek beágyazására és rögzítésére.
Vízszigetelés lapburkolat alatt:
· Biztonságos és gazdaságos vízszigetelés lapburkolatok alatt nedves helyiségekben, ahol a vízállóság hosszú időtartam és állandó vízterhelés mellett is követelmény: így például fürdőszobákban, konyhákban, zuhanyzókban, teraszokon és erkélyeken.
· Uszodák belső tereinek vízszigetelésére.
Megjegyzés: Amennyiben előfordulhat negatív oldali víznyomás-terhelés, alapozó rétegként javasolt AQUAFIN-1K vízszigetelő habarcs használata.

Jellemzői:
· repedésáthidaló 2,59 mm repedésszélességig;
· könnyen alkalmazható – felhordható kefével, hengerrel, kőműveskanállal, ill. szórható;
· páraáteresztő;
· vízzáró 7 bar nyomásig (pozitív [támadott] oldali víznyomásnál);
· burkolható, de nem kezelt felületként lehet záróréteg is;
· UV- és időjárásálló, ellenáll a fagyás-olvadás váltakozásnak;
· alapozás nélkül is jól köt nedves aljzatokhoz;
· környezetkímélő;
· ellenálló a betonra káros agresszív vizekkel szemben DIN 4030 szerint;
· jóváhagyva ivóvízes létesítményekhez a DVGW W347 elıírásnak megfelelıen;
· gyökérállósága megfelel a Swiss Society of Engineers & Architects: SIA V 280 no. 11. előírásainak.

Műszaki adatlap« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »

PVC újrahasznosítása szigetelésekben

 

Az építőipar évről-évre rengeteg hulladékot termel, ami nagy környezetszennyezéssel jár. Ebből kiutat jelenthet, ha a bontott építőanyagot újrahasznosítjuk illetve ha az építőanyagot már eleve újrahasznosított termékekből készítjük. Cikkünkben a PVC-ből készült termékek újrahasznosítási lehetőségeit mutatjuk be.

Tovább »

Járható padlásfödémek hőszigetelése

 

Amikor az épület legfelső födémszerkezete fölé ferdesíkú térelhatároló szerkezetet (magastetőt) építünk és az így kapott belső teret nem szeretnénk huzamos emberi tartózkodásra (lakásás, iroda… stb.) kihasználni, a födém hőtechnikai szempontból zárófödémként fog funkcionálni. Az ilyen födémek hővesztesége elérheti akár a telejs épület 25-30%-át is.

Tovább »

Szigetelés egy magasabb fokon - csökkenő lambda értékek az Ursa üveggyapotoknál

 

Vannak esetek, amikor a hőszigetelés vastagsága nem növelhető. Ilyenkor segíthet az Ursa új, csökkentett hővezetési tényezőjű üveggyapot termékeinek alkalmazása.

Tovább »

Pincefödémekről általában

 

Épületeink lakószinti födémszerkezete alatt gyakran nem fűtött tér helyezkedik el, amely az esetek döntő többségében pince, mélygarázs vagy teremgarázs funkciókat kell, hogy kielégítsen. Ezeknek a tereknek a fűtésére általában nincs igény, ám a födémszerkezetet, amely fűtött és fűtetlen teret választ el egymástól, muszáj ellátni megfelelő hőszigeteléssel, mert az épület termikus burkának ez az alsó határoló szerkezete.

Tovább »