Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Schomburg Aquafin-2K

Schomburg Aquafin-2K

Felhasználási terület: régi és új épületek talajvíznyomással szembeni függőleges és vízszintes szigetelése; úszómedencék, szennyvíztározók, csatornák, hidegburkolat alatti szigetelések; mélygarázsok, zöldtetők szigetelése
Anyag: homok/cement műanyag diszperzió
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 30 °C

A/z további termékei »

Rugalmas, kétkomponensű cement alapú, varrat- és fugamentes, rugalmas repedésáthidaló szigetelőhabarcs.
Ráköt a betonfelületekre, ellenáll az UV-sugárzásnak, fagynak, közepesen erős vegyszereknek, mind pozitív, mind negatív víznyomásnak. Ivóvízzel érintkezhet. Repedésáthidaló képességű. Csempe közvetlenül felhelyezhető rá. Pl. régi és új épületek talajvíznyomással szembeni függőleges és vízszintes szigetelése, úszómedencék, szennyvíztározók, csatornák, hidegburkolat alatti szigetelések, mélygarázsok, zöldtetők.

Tulajdonságok:
· varrat és fugamentes rugalmas repedésáthidaló bevonat,
· alkalmas valamennyi teherhordó építési aljzatra,
· hidraulikusan kötő anyag,
· gyorsan köt, esőnek ellenáll,
· környezetkímélő, feldolgozása könnyű, gazdaságos,
· felhordása megfelelő készülékkel szórással, kenéssel és spatulyázással is lehetséges,
· nedves aljzaton alapozás nélkül is köt,
· diffúziót lehetővé teszi, fagynak és időjárásnak ellenáll,
· vízzárása 7 (hét) bar nyomásig megfelelő,
· betont erősen kikezdő vízzel szemben DIN 4030 szerint ellenáll,
· csempézés, ill. kerámialapok közvetlen felhelyezése lehetséges,
· hivatalos bevizsgálások az érvényben lévő előírások szerint.

Alkalmazási területek:
· Régi és új épületek talaj nedvesség elleni szigetelése külső oldalon,
· talaj-, réteg-, és csapadékvíz elleni szigetelés (megfelelő konstrukció)
· falazatok alatti vízszintes szigetelés és falazatok bel- ső szigetelése kívülről jövő nedvesség ellenében,
· időjárásnak kitett beton hidegtetők, zöld tetők, mélyga- rázsok szigetelése, használati víztartályok, silók, con- tainerek, szennyvíztartályok és csatornák szigetelése,
· hideg burkolat alatti szigetelés mérsékelten erős nedvesség esetén, nedves helyiségekben, balko- nokon, teraszokon, úszómedencékben.
· ragasztóként ASO-DICHTBAND-2000-hez, ASO- DICHTBAND-2000S-hez és ASO tömítő karmákhoz.

Műszaki adatlap« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »