Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Mapei Resfoam 1 KM

Mapei Resfoam 1 KM

Felhasználási terület: betonszerkezetek vagy repedezett falak vízzáróvá tétele
Anyag: poiluretán gyanta

A/z további termékei »

Szabályozható reakcióidejű, nagyon folyékony konzisztenciájú, egykomponensű, poliuretán injektáló-gyanta, akár intenzív vízbeszivárgásnak kitett szerkezetek, talajok és sziklák megszilárdítására és vízszigetelésére.

Alkalmazási terület:
• Betonszerkezetek vagy repedezett falak vízzáróvá tétele, akár talajvíznyomás esetén is.
• Vízbeszivárgásnak kitett sziklák vízzáróvá tételére.
• Vízzel telített vízáteresztő talajok vízzáróvá tételére.

Jellemző alkalmazások:
• Alagutak vízszigetelése, amelyekbe a munkahézagokon vagy repedéseken keresztül szivárog be víz.
• Kutak vagy vízügyi műtárgyak vízszigetelése, amelyből munkahézagokon vagy repedéseken keresztül víz szivárog.
• Repedések javítása gátakon, csatornákban és támfalakon, akár a víz szintje alatt is.
• Vízzel telített padlók vagy alaplemezek repedéseinek tömítése.

Műszaki jellemzők:
A Resfoam 1 KM a Mapei kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, izocianátok keverékéből, speciális adalékszerekből és egy kötésgyorsító szerből álló egykomponensű, halogén-mentes poliuretán gyanta.
A Resfoam 1KM-et a felhasználás előtt Resfoam 1 KM AKS-sel (kötésgyorsítóval) kell keverni (a gyanta súlyára számított 5-20%), amely jellemzőinek köszönhetően és adagolásától függően a rendszernek különféle, az építkezés igényeinek megfelelő reakcióidőt képes biztosítani.
A kötésgyorsítóval történt elkeverése után, és nedvesség hiányában a Resfoam 1 KM kb. egy órán keresztül marad bedolgozható.
Ezen időszakon belül a Resfoam 1 KM-et, megfelelő injektáló-csonkokon keresztül, az egykomponensű termékek injektálására szolgáló dugattyús vagy membrános szivattyúval kell a vízszigetelendő szerkezetbe injektálni. Amikor a gyanta vízzel érintkezik, vízhatlan félkemény habbá válik.
Nagyfokú folyóképességének köszönhetően a Resfoam 1 KM be tud hatolni a pár száz mikron széles repedésekbe is, és vízbeszivárgás jelenlétében is eltömíti azokat.
A kötésidő vége után, ami a hőmérséklettől és a hozzáadott kötésgyorsító mennyiségétől függően 40-80 másodperc után következik be, a Resfoam 1 KM a kezelt terület tökéletes vízzárását biztosítja.

Adatlap
Műszaki adatlap
Mapei árlista« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »