Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Mapei Mapelastic Smart

Mapei Mapelastic Smart

Felhasználási terület: lapok, támfalak, erkélyek, teraszok, medencék és úszómedencék vízszigetelése
Anyag: kétkomponensű, fokozottan rugalmas cementkötésű habarcs
Felhasználási hőmérséklet: 8 - 35 °C

A/z további termékei »

Ecsettel vagy hengerrel felhordható kétkomponensű, fokozottan rugalmas cementkötésű habarcs betonfelületek, mint például alapok, támfalak, erkélyek, teraszok, medencék és úszómedencék vízszigetelésére, illetve a légköri romboló hatású anyagok behatolásának megakadályozására.

A Mapelastic Smart fokozottan rugalmas vízszigetelő és védőbevonatok készítésére használható akár repedezésnek kitett betonszerkezetekre.
A Mapelastic Smart használható még beton vagy vakolat hajszálrepedéseinek áthidalására is. A Mapelastic Smart két előreadagolt komponensben kerül forgalomba, amelyeket egymással víz vagy más összetevő hozzáadása nélkül kell összekeverni.

Alkalmazási területek:
• Hidraulikus csatornák, gát homlokfalak és medencék vízszigetelése.
• Támfalak és alapok vízszigetelése.
• Fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, úszómedencék vízszigetelése hidegburkolása előtt.
• Gipszkarton, vakolat vagy cementkötésű felületek, könnyűbeton blokkok és tengervízálló rétegelt lemez víz elleni szigetelése.
• Terhelésre kismértékben alakváltozó új vagy javított betonszerkezetek rugalmas védelme.
• Cementkötésű vakolatok és betonfelületek zsugorodási repedéseinek vagy hőfeszültség illetve járművek áthaladása által okozott dinamikus igénybevételből eredői kismértékű elmozdulások következtében kialakult repedések lezárása a víz beszivárgása és a káros légköri hatások ellen.
• A Mapegrout vagy Planitop termékscsalád tagjaival javított vasúti vagy közúti hidak betonpilléreinek és gerendáinak védelme a széndioxid behatolása ellen.
• Nem elegendő betontakarással rendelkező szerkezetek védelme a romboló hatású anyagok behatolása ellen.
• Tengervízzel, útszóró sókkal (nátrium- vagy kalcium-klorid) illetve szulfátokkal érintkező betonfelületek védelme.

Adatlap
Termékismertető
Műszaki adatlap
Teljesítménynyilatkozat
Mapei árlista« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »