Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Mapei Mapelastic

Mapei Mapelastic

Felhasználási terület: úszómedencék, erkélyek, vizes helyiségek vízszigetelése
Anyag: kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű habarcs
Felhasználási hőmérséklet: 8 °C

A/z további termékei »

Kétkomponensű, rugalmas, cementkötésű habarcs betonok, úszómedencék és erkélyek vízszigetelésére.

Magas- és mélyépítésben betonból, kitöltött hézagú falazatból vagy egyéb ásványi kötésű falépítő anyagokból készült felületek szigetelésére talajnedvesség, talaj- és szivárgó víz valamint víznyomás ellen (DIN 1048 szerint).
Továbbá mint vízlepergető és deformálódóképes szigetelés betonon vagy vakolaton, kerámia lapburkolatoknál is.

Alkalmazási területek:
• Beton víztározók szigetelése.
• Fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, úszómedencék víz elleni szigetelése hidegburkolás előtt.
• Támfalak és talajjal érintkező előregyártott betonelemek víz elleni szigetelése.
• Kis keresztmetszetű, terhelésre kismértékben deformálódó betonszerkezetek (pl. előregyártott elemek) rugalmas simítórétege.
• Vakolatok és betonfelületek zsugorodási repedéseinek lezárása a víz beszivárgása és a káros légköri hatások ellen.
• Víz és vegyi anyagok (pl. útszóró sók, szulfátok, széndioxid) károsító hatásának kitett betonfelületek vízzáró védőbevonata.

Műszaki tulajdonságok:
A MAPELASTIC 2-komponenses szigetelőhabarcs, amely válogatott homokból, nagyszilárdságú cementekből, különleges adalékokból valamint szintetikus polimerekből áll vizes oldatban, az üzemi laboratóriumok egyik fejlesztése szerint. A két komponenst összekeverve vízszintes és függőleges felületekre könnyen felhordható masszát kapunk. Egy munkamenetben 2 mm-ig terjedő rétegvastagságban hordható fel.
A magas műanyagtartalom következtében a MAPELASTIC kiválóan tapad az összes, az építészetben szokásos alapokhoz, mint pl. a beton, mész-cement vakolatok, gipszkarton, gipszmennyezetek és gipszvakolatok, fa, műanyagok, valamint rozsdátlanított és zsírtalanított fémek.

Adatlap
Termékismertető
Mapei árlista« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »