Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Kraiburg Kraitec Top

Kraiburg Kraitec Top

Felhasználási terület: szigetelés védőrétege lapostetőn, zöldtetőn, terasztetőn, parkolóházban
Anyag: újrahasznosított gumi
Vastagság: 6, 8, 10, 12, 15, 18, 20 mm
Felhasználási hőmérséklet: -30 - 80 °C

A/z további termékei »

Újrahasznosított gumiból készült védőszőnyeg.

Méretek: 100×200 cm, 115×230 cm, 125 cm széles tekercs

Egyrétegű alkalmazás esetén legalább 5 cm átfedéssel és 10 cm hossztoldással kell a védőréteget lefektetni.
Nagyobb igénybevétel esetén a kétrétegű, rétegenként keresztirányba fektetett szigetelésvédő lemez nagyobb védelmet biztosít, mint a két réteggel azonos vastagságú, egy rétegű megoldás.
A szigetelésvédő lemez oldalsó felhajtásánál a lemezt 10 cm-rel a rákerülő réteg (pl. vasbeton lemez) felső síkja fölé kell vezetni.
Amennyiben az elhelyezett szigetelésvédő lemezre nem kerül rá azonnal a következő réteg (vasszerelés, beton vagy kavicsleterhelés), akkor a szigetelésvédelemmel ellátott felület szélei mentén – a szélszívás és az elcsúszás elleni védelem érdekében – a védőlemezt pontszeruen az alatta lévő rögzített réteghez (pl. a szigetelőlemez) kell ragasztani.
Amennyiben a szigetelésvédő lemezre fából készült járórács vagy beton burkolólap kerül, a felület egyenletessége érdekében a szigetelésvédő lemezek tompán ütköztetve fektetendők.
A Kraitec Top lemez ideiglenes védelemként alkalmazva többször is felhasználható.

Ismertető
Kraitec prospektus

Forgalmazó:
Gát Építőanyag Szakkereskedő Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »