Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Kemperol V 210

Kemperol V 210

Felhasználási terület: lapostetők szigetelése; adótornyok, műemlékek, aluljárók, zöldtetők, kutak, felújítások szigetelése

A/z további termékei »

A KEMPEROL V 210 három komponensű bevonatszigetelés (folyékony szigetelő rendszer) poliészter filc erősítéssel.
A KEMPEROL V 210 méretre szabva jól illeszkedik a meglévő építészeti adottságokhoz. A szigetelés hosszú időre biztonságot nyújt a legapróbb részleteknél is – a tagozatok, mellvédek, felülvilágítók, szellőzők, támfalak, csatlakozási pontok, villámhárítók, és egyéb áttörések varrat- és hézag nélkül csatlakoztathatók a felület szigeteléséhez.
A KEMPEROL V 210 vizsgálata ETAG 005 szerinti, osztálybesorolása W3. Az anyag ellenőrzését külső cég felügyeli, és saját házi laborunk is folyamatos minőség kontrollt végez.
A KEMPEROL V 210 terméket az FLL irányelvek szerint is vizsgálják, és gyökérálló
szigetelésként kiegészítő védőréteg nélkül is a legjobban alkalmazható.
A lapostetők mellett univerzálisan alkalmazható más komplikált szigetelési szegmensekben is a folyékony műanyag – adótornyokon, a műemlékvédelemben, aluljáróknál, zöldtetőkön, kutaknál, új házaknál és felújításoknál.

Tulajdonságok:
• nagy szakítószilárdság, rugalmasság és repedés áthidalás
• teljes felületű tapadás az aljzatra mechanikai rögzítés nélkül
• hidegen feldolgozható
• homogén, teljes felületű tapadás – teljes felületen tömítettséget biztosít
• minimális rétegvastagság – csekély felületi terhelés
• gyökereknek ellenáll és zöldtetőkhöz alkalmazható
• vízgőz áteresztésére képes, tehát a szerkezetben maradt nedvesség az új szigetelésen keresztül képes eltávozni, a szerkezet kiszárad, így rendszerint nincs repedés tetőfelújítások után
• esőnek rövid időn belül ellenálló
• tartósan elasztikus és rugalmas, -30 °C-tól +90 °C-ig
• UV álló, kiegészítő védőbevonat nélkül
• vegyszerálló (igény esetén a lista rendelkezésre áll)
• csomópontok elkészítése előre gyártott idomok nélkül
• karbantartások céljából mechanikusan terhelhető
• eldobott égő tárggyal és sugárzó hővel szemben ellenálló

Kemperol termékprogram
Kemperol csomópontok
Kemperol V210 termékismertető
Műszaki adatlap« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »