Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Kemperol 1K-PUR

Kemperol 1K-PUR

Felhasználási terület: erkélye, teraszok szigetelése; felülvilágítók, lefolyók, falcsatlakozások szigetelése

A/z további termékei »

A Kemperol 1K-PUR nagy előnye a gazdaságosságában rejlik, amely az egyszerű és gyors feldolgozhatóságából adódik. Keverés és várakozási idő nélkül közvetlenül az edényből felhordható a felületre ez az egykomponensű szigetelő anyag.
A poliuretán (PUR) alapú folyékony műanyag a levegő nedvességtartalmának hatására köt meg. Ez az anyag filccel erősített szigetelésként különösen jól alkalmas olyan szűk helyeken, mint pl. az erkélyek vagy a teraszok, valamint csomópontok szigeteléséhez a tetőn. A felülvilágítók, lefolyók, falcsatlakozások és más épületrészek gyors, egyszerű és biztonságos szigetelése érdekében „a szigetelés kötésben” mottó alatt ez a folyékony műanyag az ideális megoldás: hagyományos módon szigetelt felületek, „folyékony” részletek.
A Kemperol 1K-PUR vizsgálata ETAG-005 szerinti és W3 osztálybesorolású
termék.

Tulajdonságok:
• nagy szakítószilárdság, rugalmasság és repedés áthidalás
• teljes felületű tapadás az aljzatra mechanikai rögzítés nélkül
• hidegen feldolgozható
• homogén, teljes felületű tapadás – teljes felületen tömítettséget biztosít
• minimális rétegvastagság – csekély felületi terhelés
• gyökereknek ellenáll és zöldtetőkhöz alkalmazható
• vízgőz áteresztésére képes, tehát a szerkezetben maradt nedvesség az új szigetelésen keresztül képes eltávozni, a szerkezet kiszárad, így rendszerint nincs repedés tetőfelújítások után
• esőnek rövid időn belül ellenálló
• tartósan elasztikus és rugalmas, -30 °C-tól +90 °C-ig
• UV álló, kiegészítő védőbevonat nélkül
• vegyszerálló (igény esetén a lista rendelkezésre áll)
• csomópontok elkészítése előre gyártott idomok nélkül
• karbantartások céljából mechanikusan terhelhető
• eldobott égő tárggyal és sugárzó hővel szemben ellenálló

Kemperol termékprogram
Kemperol csomópontok
Kemperol 1K-PUR termékismertető
Műszaki adatlap« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »