Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Isola Dunabit PV-4

Isola Dunabit PV-4

Felhasználási terület: nem járható tetők szigetelésének alsó rétege; terasztetők, parkolótetők; ; talajnedvesség elleni szigetelés
Anyag: oxidált bitumen
Hordozóbetét: 160 g/m² poliészterfátyol
Vastagság: 4,0 mm
Szakítószilárdság: 660-790/480-562 N/50 mm
Felhasználási hőmérséklet: 0-5 - 70-75 °C
Egyéb: felület felül: homokhintés, alul: polietilén fólia

A/z további termékei »

Poliészterfátyol hordozórétegű oxidált bitumenes lemez, ásványi finomhomok hintésű felső felülettel, alsó felületen polietilén fólia kasírozással.

Nem járható lapostetők kétrétegű bitumenes lemez csapadékvíz-szigetelésének alsó rétege.
Alkalmas a I/B fokozott mechanikai és mérsékelt hőmérsékleti igénybevételi csoportba tartozó csapadékvízszigetelések alsó rétegének készítésére.
Terasztetők, parkolótetők csapadékvíz-szigetelésének alsó illetve felső rétege.
Többrétegű talajnedvesség, illetve talajvíznyomás elleni szigetelések egyik, illetve önálló rétege.

Szakadási nyúlás (hossz/kereszt): 35/40%

Páradiffúziós ellenállási szám (μ): 32500

Műszaki adatlap« Vissza

Hirdetés


Szakmai cikkek:

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »

PVC újrahasznosítása szigetelésekben

 

Az építőipar évről-évre rengeteg hulladékot termel, ami nagy környezetszennyezéssel jár. Ebből kiutat jelenthet, ha a bontott építőanyagot újrahasznosítjuk illetve ha az építőanyagot már eleve újrahasznosított termékekből készítjük. Cikkünkben a PVC-ből készült termékek újrahasznosítási lehetőségeit mutatjuk be.

Tovább »

Járható padlásfödémek hőszigetelése

 

Amikor az épület legfelső födémszerkezete fölé ferdesíkú térelhatároló szerkezetet (magastetőt) építünk és az így kapott belső teret nem szeretnénk huzamos emberi tartózkodásra (lakásás, iroda… stb.) kihasználni, a födém hőtechnikai szempontból zárófödémként fog funkcionálni. Az ilyen födémek hővesztesége elérheti akár a telejs épület 25-30%-át is.

Tovább »

Szigetelés egy magasabb fokon - csökkenő lambda értékek az Ursa üveggyapotoknál

 

Vannak esetek, amikor a hőszigetelés vastagsága nem növelhető. Ilyenkor segíthet az Ursa új, csökkentett hővezetési tényezőjű üveggyapot termékeinek alkalmazása.

Tovább »

Pincefödémekről általában

 

Épületeink lakószinti födémszerkezete alatt gyakran nem fűtött tér helyezkedik el, amely az esetek döntő többségében pince, mélygarázs vagy teremgarázs funkciókat kell, hogy kielégítsen. Ezeknek a tereknek a fűtésére általában nincs igény, ám a födémszerkezetet, amely fűtött és fűtetlen teret választ el egymástól, muszáj ellátni megfelelő hőszigeteléssel, mert az épület termikus burkának ez az alsó határoló szerkezete.

Tovább »

Összetett feladat: köztes födémek akusztikai szigetelése

 

Köztes födémek akusztikai szigetelésénél rögtön két megoldandó problémával találjuk szembe magunkat. Egyrészről gondoskodnunk kell a léghanggátlásról, másrészt pedig a lépéshangszigetelésre is megfelelő megoldást kell találnunk.

Tovább »

Épületszigeteléssel a fenntartható jövőért

 

Napjainkra talán már nemcsak üres frázis a fenntarthatóság fogalma. Kénytelenek vagyunk megfogható realitásra váltani mindent, amit ennek biztosítása érdekében megtehetünk, mind vállalatként, mind magánemberként. A kiindulási alap a jövőbe néző tervezés és ezzel együtt a megfelelő, minőségi alapanyagok felhasználása épületeinkben is.

Tovább »

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése 4.

 

Az Ursa beépített tetőterekkel foglalkozó cikksorozatának utolsó részében a régi, meglévő beépített magastetők szigetelésének komplex energetikai felújítását (kívülről való szigetelését) tárgyaljuk.

Tovább »

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése 3.

 

Tetőterekkel foglalkozó cikksorozatunk harmadik fejezetében a szarufa (vagy vasbeton koporsófödém) felett elhelyezett szigeteléseket tárgyaljuk.

Tovább »