Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Grace Preprufe 300R

Grace Preprufe 300R

Felhasználási terület: mélyépítési szigetelések, alaplemez alatt, vízszintes felületeken
Anyag: nagysűrűségű polietilén (HDPE)
Vastagság: 1,2 mm
Felhasználási hőmérséklet: -4 °C -

A/z további termékei »

A Grace Preprufe 300R egy előre elhelyezhető nagysűrűségű polietilén (HDPE) szigetelő membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, így megakadályozza a vízvándorlást a szerkezet és a membrán között.

Tapadás betonhoz: 2,88 N/mm².
Átlapolt illesztések nyírószilárdsága: 9,52 N/mm.
Hidrosztatikai nyomással szembeni ellenállás: >70 m (ASTM D5385 módszerrel).
Átszúródási ellenállás: 990 N.
Szakadási nyúlás (hossz/kereszt): 826/756% (átlagérték).

A Preprufe® szigetelési rendszer alkalmazásának lehetőségei:
Pincék, valamint mélygarázsok vízszintes és függőleges beton, illetve vasbeton szerkezeteinek talajvíz és talajnedvesség elleni szigetelésére.
Szűk munka területekhez, ahol a beton, illetve vasbeton szerkezet megépítése előtt kell elkészíteni a függőleges szigetelést, tartófalra (pl.résfal) vagy bentmaradó zsaluzatra.
Süllyedésre, roskadásra hajlamos talajok esetén, ahol követelmény, hogy a szigetelés az épület beton vagy vasbeton szerkezetéhez tapadjon az alaplemez alsó oldalán és a falak külső felületén.
Monolit vasbeton alaplemezzel és monolitikus oldalfalakkal készülő szerkezetek ideális szigetelése talajvíz ellen.

A Preprufe® szigetelési rendszer előnyei:
Teljes vízhatlan védelmet nyújt a ráöntött betonszerkezet számára.
Az öntött betonhoz való egyedülállóan jó mechanikai kötődés, amely megszünteti a víz migrációjának lehetőségét a beton és a Preprufe® membrán között.
70 m-es hidrosztatikus nyomásnak is ellenáll.
Kiváló védelem a talajvíz, a talajnedvesség és a különbözõ gázokkal szemben.
Beépítése rendkívül gyors és egyszerű. Felületelőkészített (15-20 mm cement – homok keverék) tömörített kavicságy, vagy friss beton egyaránt lehet aljzata.
Kis munkaráfordítással egyszerűen és hatékonyan alkalmazható.
Az átlapolások és a részletképzések vízhatlan védelmet adnak, megakadályozva a külső nedvességokozók (talajvíz, talajnedvesség) behatolását, illetőleg a beton túlságosan gyors kiszáradását.
Robusztus anyag, amely nem igényel védőréteget. Beépítés után közvetlenül haladhat rajta az építési forgalom, a betonvas szerelés a szigetelésen történhet.
Erős anyag, tulajdonságait a víz nem változtatja. A pangó vizek jelenléte nem aktiválja.
Ellenáll az agresszív talajoknak és talajvizeknek, megvédve a szerkezetet ezek korrozív hatásától.
-4°C felett egész évben melegítés nélkül alkalmazható.
Semmilyen tűzveszélyes eszközt (pl.gázláng, forró levegő fúvó készülék) nem igényel.
Bituthene® kompatibilis rendszer, amit az öntapadós átfedések vagy a szalaggal megerősített átlapolások biztosítanak.

A Preprufe® szigetelés alkalmazásának feltételei:
A Preprufe® szigetelés olyan szerkezetek szigeteléséhez alkalmazható, ahol a lemez aktív oldala a friss betonnal érintkezésbe kerül. Ez biztosítja a szigetelés egyedülállóan magas értékű mechanikai tapadását a szerkezethez.
Vízszintes felületeken elsősorban a robusztus felépítésû Preprufe® 300, függőleges felületeken a könnyebben bedolgozható Preprufe® 160 jelû lemezek használata ajánlott.
Kétoldali falzsaluzatoknál nem javasolt a Preprufe® szigetelés alkalmazása. Ilyen esetekben a kizsaluzást követően a kész beton felületére Bituthene®szigetelést kell felragasztani. (Talajvíz ellen a Bituthene® 3000, 4000, vagy 8000, talajnedvesség ellen a Bituthene® 2000 jelű lemezek alkalmazása ajánlott.) A Preprufe® és a Bituthene®szigetelések együttes alkalmazásával biztonságos, a vasbeton szerkezetre kívülről teljes mértékben tapadó szigetelés alakítható ki.

Adatlap

Forgalmazó:
Isoprof Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »