Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Grace Bituthene 8000

Grace Bituthene 8000

Felhasználási terület: mélyépítési szigetelések
Anyag: gumi-bitumen
Hordozóbetét: nagysűrűségű polietilén (HDPE)
Vastagság: 1,5 mm
Felhasználási hőmérséklet: -10 - 35 °C

A/z további termékei »

Öntapadó, HDPE hordozófóliából és az arra felvitt nagyon ragadós gumi-bitumen rétegekből álló talajvíznyomás elleni szigetelőlemez, mely kiváló gázzáró tulajdonságokkal rendelkezik.
Kiváló védelmet biztosít agresszív talaj, illetve talajvíz ellen. Szürke színű hátlapjára az átpapolások fekete szaggatott vonallal rá vannak nyomtatva, így biztosítandó a lemezek pontos elhelyezését, és az átlapolások biztonságos kialakítását.

A Bituthene 8000-ben egyesül a már bizonyított Bituthene rendszer tapadása, a különleges szürke hordozóréteggel így hozva létre egy erős, de mégis könnyen használható terméket. Használható függőleges és vízszintes felületeken is, a pincék és más víz-, pára- és gázszigetelést igénylő mélyépítési épületekhez. A Bituthene 8000-t arra tervezték, hogy 70 m magas vízoszlop nyomásig szigeteljen és nem engedi át az előírásokban szereplő metánérték 90-ed részét sem.

*A rendszer részei *
Primer B2
A Primer B2 a függőleges és ferde felületek szigetelésére szolgál. A nedvesség nem befolyásolja, így alkalmas a zöldbetonon, és nedves felületen való szigetelésre.
Bituthene Liquid Membrane
A folytonos vízzáróságot biztosítja a sarkoknál, és áttöréseknél, a kétkomponensű, folyékonyan felhelyezhető Bituthene® Liquid Membrane.
Servipak védelem
A követő munkafolyamatok ellen nyújt védelmet az időjárási viszontagságoknak ellenálló, Servipak® táblák használata, melyeket vagy Pak Adhesive ragasztóval kell pontonként felerősíteni a szigetelésre, vagy kétoldalt tapadó Bitutape-el.
A függőleges felületek visszatöltés közbeni védelmére a Servipak, és Servidrain lemezeket ajánlja a Grace, Bitutape® kétoldalt tapadó szalagokkal felerősítve.

A rendszer előnyei
Víz- és páraszigetelő.
Gázszigetelő – védelmet biztosít a metán és radon ellen is.
Különleges teljesítmény – teljes mértékben szigetel egészen alacsony páraáthatolási értékekkel 70m magas vízoszlopnyomásig.
Nincs benne fémréteg – nem érzékeny a vegyi támadásokra.
Nedves felületre is felhelyezhető – széles időjárási tartományban: -10°C -tól +35°C-ig.
Egyszerűbb kezelhetőség – napos időben 20%-al csökkentették a fényvisszaverést.
Különleges teherbírású összetett réteg – a kiváló teherbírásra, és rugalmasságra tervezték.
Biztonságos – veszélytelen alapanyagokból álló termék.
Könnyebb minőségellenőrzés – az átlapolási méretek a lemezre vannak nyomtatva; a világos szín felhívja a figyelmet az esetleges sérülésekre így könnyítve meg ezek észlelését és javítását.
Rendszer kompatíbilis – együtt használható a Preprufe lemezekkel, a Bituthene Liquid Membrane-al, és a Servidrain szivárgólemezekkel.

Adatlap

Forgalmazó:
Isoprof Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »