Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Grace Bituthene 3000

Grace Bituthene 3000

Felhasználási terület: pince és mélyépítési szigetelés
Anyag: gumi-bitumen
Hordozóbetét: nagysűrűségű polietilén (HDPE)
Vastagság: 1,5 mm
Szakítószilárdság: 300/330 N
Felhasználási hőmérséklet: -5 °C -

A/z további termékei »

Különleges vízszigetelő tulajdonsággal rendelkező, öntapadó gumi/bitumen PE vízszigetelő lemezrendszer pincékhez és egyéb mélyépítési létesítményhez.

A Bituthene 3000 egy fejlett, hidegen felhelyezhető rugalmas vízszigetelő rendszer, melyben a speciális keresztlaminált HDPE hordozóréteget kombinálták az öntapadó gumibitumennel. A hordozóréteget úgy készítik, hogy az egyes rétegeket keresztirányban laminálják, így kialakítva egy, a hagyományos alacsony sűrűségű polietilén lemezekhez képest megnövelt fizikai tulajdonságokkal bíró lemezt. Az új technológiának köszönhetően a szakítószilárdság, és átszúródás elleni biztonság egyaránt megnövekedett. Bebetonozott Grace gyártmányú vízzárókkal használva, folytonos vízszigetelő réteget képez a pince, illetve az alépítmény körül.
A kiszerelés tekercsekben történik, a lemez 1,5 mm vastag, 1 méter széles és 20 méter hosszú (20 m²) és a kiterítésnél a tapadó oldallal lefelé kell fektetni a szerelőbetonra, betonalapra, illetve a kellősített függőleges betonfelületre. A folytonosságot az 50 mm-es átlapolások biztosítják, melyeket le kell hengerelni. A betonalapok alá illetve a függőleges felületekre felhelyezve teljes pára illetve vízzárást biztosít.
A gyári készítés a garancia arra, hogy a vastagság állandó, ellentétben a helyszínen készített szigetelésekkel. A Bituthene 3000 rendkívül rugalmas ezáltal kiválóan alkalmas a beton repedéseinek áthidalására, és a szerkezet teljes élettartama alatt kis mozgásokat elvisel.
A magasabb hőmérsékletű helyekre eltérő változatok is rendelkezésre állnak.

A rendszer előnyei
Korszerű szigetelőanyag – Mely 40 méter magas vízoszlopnyomás elviselésére képes.
Keresztlaminált – Mely mérettartást, nagy szakítószilárdságot, ütés és átfúródás elleni biztonságot eredményez.
Egyrétegű szigetelőrendszer – Egyszerű, megbízható, alacsony munkaköltségű.
Hidegen felhelyezendő – Melegítés nélküli öntapadó átlapolások a folytonos vízzárás érdekében.
Kémiai ellenállóképesség – kiváló külső védelmet biztosít agresszív talaj Illetve talajvíz ellen.
Rugalmas – elviseli a talaj kismértékű süllyedéseit, tömörödéseit.
Ellenőrzött vastagság – gyártás közbeni folyamatos ellenőrzés biztosítja az állandó vastagságot.
Maximális vízzárás – kombinált vízzáró és szigetelőrendszer.

Szakadási nyúlás (hossz/kereszt): 234%/216%.

Adatlap

Forgalmazó:
Isoprof Kft.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »