Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Dörken Delta-Terraxx dombornyomott lemez

Dörken Delta-Terraxx dombornyomott lemez

Anyag: nagy tömörségű polietilén
Vastagság: 9 mm
Szakítószilárdság: MD 6kN/m, CMD 6kN/m
Felhasználási hőmérséklet: -30°C - 80°C
Egyéb: polipropilén geotextília kasírozás

A/z további termékei »

Szigetelésvédő-, felületszivárgó lemez nyomásálló szigetelésre, vízszintes és függőleges felhasználhatósággal, a DIN 18195 és a DIN 4095 szabvány szerint. SZMT („Szárazon, Melegen Tartó”) hatással.

Anyaga

Dombornyomott lemez nagy tömörségű polietilénből, polipropilén geotextíliával kasírozva.
A talajban korhadásmentes, az ivóvízre ártalmatlan.

Tulajdonságok

A felületszivárgó lemezre gyárilag rákasírozott nyomásálló és eltömődés-mentes geotextília megakadályozza a domborulatok közötti tér eltömődését, s ezáltal biztosítja a teljes felületen történő vízelvezetést.
A DELTA®-Terraxx mint egy második vízzáró réteg univerzális védelmet jelent a DIN 18195 szabvány szerinti minden terhelési esetben a torlódó, réteg és szivárgó vizek ellen. A lemez megóvja a táblás hőszigetelést az elnedvesedéstől, biztosítja a hőszigetelési értéket és kialakítja a pincék „Szárazon, Melegen Tartó” hatását. A lemez visszaforgatott műanyagot nem tartalmaz, CE jelöléssel rendelkezik /CE 0799-CPD-13/ és megfelel az EN 13252 követelményeinek. A lemeznek kb. m² a nyomószilárdsága. A magas nyomószilárdság miatt a lemez akár 10 méter mélységig beépíthető, illetve kimagaslóan magas vízhozam esetén is alkalmazható.
A lemez abszolút korhadásmentes, és megbízható metángáz és radon gázszivárgóként is működik.

Felhasználás

A DELTA®-Terraxx lemez két rétege egy egységet /tekercset/ alkot, így gyorsan, talajcsere nélkül tudja fektetni. A 2,4 méteres tekercsszélesség ideális méret a legtöbb pincéhez. A lemez ezáltal vízszintesen is fektethető, ami 50%-kal gyorsabb munkavégzést eredményez. Az öntapadó ragasztósáv az átlapolások hosszútávú, biztos rögzítését szolgálja. Függőleges irányú felhasználás esetén a lemezt gyorsan és egyszerűen rögzítheti a DELTA®-Geo-Drain clippel. Vízszintes felhasználásnál a fektetési idő négyzetméterenként mindössze 1 perc.

Nyomószilárdság: ~400 kN/m²

Adatlap
Műszaki adatlap
Dörken árlista

Hasonló termékek (felületszivárgók)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »