Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Dörken Delta-MS dombornyomott lemez

Dörken Delta-MS dombornyomott lemez

Felhasználási terület: Jó vízáteresztő képességű talajban, bitumenes bevonat szigetelésre vagy vízzáró vakolatra. A réteg-, torlasz- vagy talajvizek biztos, nyomásmentes elvezetésére. Esztrich alatt biztos védelmet nyújt a felszívódó nedvesség ellen.
Anyag: nagy tömörségű polietilén
Vastagság: 8 mm / anyagvastagság: 0,6 mm
Felhasználási hőmérséklet: -30°C - 80°C

A/z további termékei »

Szerelőbeton kiváltására alkalmas, szigetelésvédő, dombornyomott lemez. Felületszivárgó a két héjú konstrukcióban.

Anyaga

Dombornyomott lemez nagy tömörségű polietilénből.
Korhadásmentes, az ivóvízre ártalmatlan.

Tulajdonságok

Az alapfal felé fordított domborulatok biztonságosan választják el az alapfalat a nedves talajtól. A domborulatok között légcsatornák alakulnak ki, a fal lélegezhet. Földvisszatöltés során a lemez mechanikai védőrétegként működik, a szigetelés nem sérül. A DELTA®-MS lemeznek magas a nyomószilárdsága – kb. 250 kN/m² – és több mint 1.800 domborulat található rajta négyzetméterenként. A lemez hőszigetelésre beépítve gondoskodik a hőszigetelést érő nyomás jobb elosztásáról.

Felhasználás

Magasépítés
Jó vízáteresztő képességű talajban, bitumenes bevonat szigetelésre vagy vízzáró vakolatra.
Mélyépítés, mérnöki létesítmények
A réteg-, torlasz- vagy talajvizek biztos, nyomásmentes elvezetésére.
Esztrich
A DELTA®-MS az esztrich alatt biztos védelmet nyújt a felszívódó nedvesség ellen.

A DELTA®-MS lemez mechanikai rögzítése dübelezéssel, szögezéssel, kapcsokkal ill. szegélyléccel egyaránt történhet.
Rögzítési idő: kevesebb mint 4 perc/m². A sima átlapolási sáv mindig pontos, tömör illesztést biztosít. A diagonális domborulat-struktúra nyílegyenes hajlatképzést, és a sarkok pontos kialakítását teszi lehetővé.

Nyomószilárdság: ~250 kN/m²

Adatlap
Műszaki adatlap
Fektetési útmutató, anyagkiírás
Dörken árlista

Hasonló termékek (felületszivárgók)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »