Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Dörken Delta-Geo-Drain Quattro dombornyomott lemez

Dörken Delta-Geo-Drain Quattro dombornyomott lemez

Felhasználási terület: kent, bitumenes nyomásérzékeny szigetelés szigetelésvédő-felületszivárgó lemeze
Anyag: nagy tömörségű polietilén (HDPE)
Vastagság: 9 mm
Felhasználási hőmérséklet: -30 °C - 80 °C
Egyéb: integrált ragasztósávval, mikroperforált polietilén csúsztatófólia felkasírozott flízzel, és polipropilén geotextília kasírozással

A/z további termékei »

Szigetelésvédő-, felületszivárgó lemez vastag, kent, bitumenes nyomásérzékeny szigetelésre, a DIN 18195 és a DIN 4095 szabvány szerint.

Anyaga
Dombornyomott lemez nagy tömörségű polietilénből, integrált ragasztósávval, mikroperforált polietilén csúsztatófólia felkasírozott flízzel, és polipropilén geotextília.

Tulajdonságok
Az első négyrétegű szigetelésvédő- és felületszivárgó lemez, mely a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja a vastag kent szigeteléseknek. Ez abban az esetben számít, ha a csapóeső összegyűlik, mert a szigetelés és a csúsztatóréteg között a lemez felső lezárását nem kivitelezték tökéletesen. A lemez hátoldalán, mint egy második drénrétegként található mikroperforált, flízzel kasírozott csúsztatófólia a vizet mindig megbízhatóan vezeti el.
A DELTA®-Geo-Drain Quattro mint egy második vízzáró réteg univerzális védelmet jelent a pincefal szigetelésének. A csúsztatófólia eloszlatja a föld tömörödéséből adódó tartós földnyomást, a dombornyomatok teljes felületű, magas vízelvezető képességű szivárgóréteget képeznek. A felületszivárgó lemezre gyárilag rákasírozott geotextília megakadályozza a domborulatok közötti rés eltömődését. A lemeznek kb. 400 kN/m2 a nyomószilárdsága. A magas nyomószilárdság miatt a lemez akár 10 méter mélységig beépíthető, illetve kimagaslóan magas vízhozam esetén is alkalmazható.
A DELTA®-Geo-Drain Quattro alkalmas metángáz, és radon elvezetésére, megfelel a DIN 18195 sz. szabvány, valamint a „vastag, kent szigetelések tervezése, és kivitelezése előírás” követelményeinek.
A lemez visszaforgatott műanyagot nem tartalmaz, CE jelöléssel rendelkezik /CE 0799-CPD-13/ és megfelel az EN 13252 követelményeinek.

Felhasználás
A DELTA®-Geo-Drain Quattro lemez négy rétege egy egységet /tekercset/ alkot, így gyorsan, talajcsere nélkül tudja fektetni. A öntapadó ragasztósáv az átlapolások hosszútávú, biztos rögzítését szolgálja. Függőleges irányú felhasználás esetén a lemezt gyorsan és egyszerűen rögzítheti a DELTA®-Geo-Drain clippel. Vízszintes felhasználásnál a fektetési idő négyzetméterenként mindössze 1 perc.

Nyomószilárdság: ~400 kN/m²

Adatlap
Műszaki adatlap
Dörken árlista

Hasonló termékek (felületszivárgók)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »