Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Deitermann Superflex D 1

Deitermann Superflex D 1

Felhasználási terület: belső- és külső terek rugalmas vízszigetelése; úszómedencék szigetelése; utólagos belső vízszigetelés; nedves és vizes helyiségek szigetelése
Anyag: egykomponensű, szulfátálló, cementkötésű vízszigetelő habarcs (cement, homok, adalékanyagok)
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 30 °C

A/z további termékei »

Rugalmas, egykomponensű, szulfátálló, cementkötésű vízszigetelő habarcs.

A Superflex D 1 repedés-áthidaló, szulfátálló, cementkötésű vízszigetelő habarcsbevonat, alkalmas építmények belső- és külső tereinek rugalmas vízszigetelésére, mint pl. pincék külső falazatán, alapokon, víztárolóknál, nedves és vizes helyiségek falán és aljzatán közvetlenül a hideg burkolat alatt, továbbá úszómedencékben.
A Superflex D 1 egykomponensű termék. A gyárilag elkészített száraz porkeverék a felhasználás helyén vízzel készre keverhető. Felhordható iszapoló eljárással.

Tulajdonságok:
· gyors és könnyű feldolgozhatóság
· előírt rétegben feszültség- és repedésmentesen szilárdul
· jó tapadó-képesség az aljzaton
· víznyomás esetén is vízzáró
· repedésáthidaló képessége legalább 0,75 mm
· fagy- és öregedésálló
· Deitermann KM Flex vékony- és középvastag ágyazó-habarccsal közvetlenül
ragasztható a csempe és a burkolólap
· környezetbarát, mivel ásványi eredetű
· egy komponensű, nincs további folyadék adalék

Alkalmazási területek:
Építmények kül- és beltéri rugalmas vízszigeteléséhez használható, pl.:
· külső pincefalaknál, alapoknál talajnedvesség, felületi, szivárgó vagy rétegvíz esetén
· talajvíznyomásnál (bemerülési mélység max. 3 m) betonfelületen, negatív oldalon
· kül- és beltérben közvetlenül ragasztható csempe és kerámialap burkolattal
· nedves és vizes helyiségek falazatánál és aljzatánál
· víztartályoknál, medencéknél, úszómedencéknél (15 m vízoszlop nyomásig)
· utólagos belső vízszigetelésnél
· régi épületek felújításánál« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »