Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Deitermann Superflex 100

Deitermann Superflex 100

Felhasználási terület: pincefalak, mélygarázsok külső vízszigetelése; vizes helyiségek, teraszok szigetelése; hőszigetelések ragasztása
Anyag: kétkomponensű műanyag-bitumen
Vastagság: 1 mm
Felhasználási hőmérséklet: 3 - 30 °C

A/z további termékei »

A SUPERFLEX 100 egy nagyrugalmasságú, stabil, oldószermentes kétkomponensű műanyag-bitumen szigetelőmassza és hőszigetelőlemez-ragasztó.
A SUPERFLEX 100 rugalmas, jó tapadóképességű, ellenálló az öregedéssel, a vízzel, és minden a természetes talajban előforduló agresszív anyaggal szemben a DIN 4030 szerinti “erősen agresszív” besorolásig.

Tulajdonságok:
· rendkívül könnyen bedolgozható
· oldószermentes
· az összes ásványi aljzatra használható
· száraz és nedves aljzatokra is felhordható
· nagyrugalmasságú, nyújtható és repedésáthidaló
· a téglafalra nem szükséges vakolatréteg felhordása
· vízszintes és függőleges felületeken is alkalmazható
· rövid időn belül esőálló
· a porkomponensnek köszönhetően különösen gyorsan szárad
· legalább 50 m vízoszlop (5 bar) nyomással szemben vízzáró
· a víz nem tud mögéfolyni, mint a fóliáknál és szigetelőlemezeknél
· nincsenek varratok és fugák, mint a fóliáknál és szigetelőlemezeknél

Alkalmazási területek:
Pincefalak, mélygarázsok valamint derítőmedencék, alagutak és aknák földdel érintkező felületeinek külső vízszigetelése. Valamennyi ásványi felületen, mint a mészkő, tégla, betontégla, beton, pórusos beton, vakolat, esztrich alkalmazható:
· talajnedvesség,
· csurgalékvíz
· talajvíz ellen.
Közbenső szigetelés nedves, vizes helységeknél balkonokon és teraszokon, az esztrich alatt.
Alklmazható továbbá extrudált polisztirol keményhablemezek (pl. Perimate* Dl, Perimate DS vagy Perimate INS ), expandált polisztirol keményhab-lemezek és ásványiszálas szigetelőlapok pontszerű vagy teljes felületű ragasztása védő-, drénlemezként vagy mint engedélyezett szigetelőlemez a külső hőszigeteléseknél. A külső hőszigetelésekhez engedélyezett, talajvíznyomásnak kitett lemezeket teljes felületen kell a Superflex 100-zal ragasztani.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »