Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Deitermann Plastikol UDM 2 S

Deitermann Plastikol UDM 2 S

Felhasználási terület: talajpára, talajnedvesség és talajvíznyomás elleni szigetelés; nedves és vizes helyiségek szigetelése; hőszigetelések ragasztása
Anyag: műanyaggal adalékolt, kétkomponensű, bitumenes szigetelőmassza
Egyéb: függőleges felületekhez megfelelő

A/z további termékei »

A Plastikol UDM 2 S félfolyékony műanyaggal adalékolt, kétkomponensű, bitumenes szigetelőmassza.
A bevonómassza oldószer- és azbesztszálmentes, kikeményedés után rugalmas, jól tapadó, öregedéssel, vízzel, számos sóoldattal, gyenge savakkal és valamennyi, a közönséges talajban előforduló, agresszív anyaggal szemben ellenálló réteget képez.
A DIN 18 195 5. és 6. rész 4.4 fejezetében a repedésáthidaló képességre előírt 2, ill. 4 mm, továbbá az éleltolódásra vonatkozó 1, ill. 2 mm követelményeket az anyag +4 °C és +8 °C természetes talajhőmérsékleteknél biztonságosan túlteljesíti.

Tulajdonságok:
· a poradalék következtében fokozottan vízzáró és nedvességálló,
· minden ásványi aljzatra felhordható,
· vizsgálati bizonyítvány alapján már 4 mm rétegvastagságnál 70 m vízoszlopnyomásig vízzáró,
· az alap száraz, vagy átmenetileg nedves lehet,
· telibe és síkba fugázott téglafalakon nem szükséges vakolás,
· azbesztszálmentes,
· nincsenek varratok, mint a fóliáknál és a szigetelőlemezeknél,
· a víz nem folyik mögé, mint a fóliáknál és a szigetelőlemezeknél,
· kikeményedés után rugalmas és kiegyenlíti az egyenetlenségeket,
· hőszigetelő táblák ragasztására alkalmas betonon és téglafalon,
· túlteljesíti a DIN 18 195 5. és 6. rész szerinti 2, ill. 5 mm-es
repedésáthidaló képességet, még egyidejű éleltolódás esetében is,
· kémiai reakció hatására rövid időn belül esőálló,
· gazdaságos és költségkímélő az alacsony eszköz-, anyag- és munkaigény következtében.

Alkalmazási területek:
A Plastikol UDM 2 S általánosan alkalmazható bármely ásványi felületen – mint pl. beton, betonkőből, mészhomok téglából, agyagtéglából, porotonból, pórusos betonból készült falazatokon –, valamint vakolat- és esztrichfelületeken, talajpára, talajnedvesség és talajvíznyomás ellen (az UDM a német „általános szigetelőmassza” – Universal-Dichtungsmasse – rövidítése).
Továbbá használhatók nedves és vizes helyiségek közbenső szigeteléséhez.
A pasztaszerű, nagyobb stabilitásúra beállított Plastikol® UDM 2 S a függőleges felületekhez megfelelő.
Kiváló ragasztóanyag, amivel extrudált kemény polisztirol lemezek (pl. Perimate* DI Perimate DS vagy Perimate INS), expandált polisztirol keményhab, Austrotherm Expert formahabosított polisztirol lemezek, ásványi szálas hõszigetelő lemezek a megkötött vízszigetelő rétegre, pontokban vagy teljes felületen, pl. védő-, drénlemezként, vagy mint engedélyezett külső hőszigetelés felragaszthatók. Az engedélyezett Perimate lemezeket teljes felületű Plastikol UDM 2 S-es kenéssel kell ragasztani talajvíznyomás esetén.
A hőszigetelő lemezek pontokban (lemeznagyságtól függően 6-8 tenyérnagyságú
foltban) történő ragasztásának anyagszükséglete felülettõl függ, kb.: 1,5 kg/m².
Ne használjuk az anyagot állandó napsugárzásnak kitett műanyag hőszigetelő lemezek bevonására, mert a fellépő hőtorlódás repedéseket idézhet elő.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »