Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Deitermann Plastikol 2

Deitermann Plastikol 2

Felhasználási terület: bitumenes lemezek, beton-, szálcement- és bádogtetők védelme; pince külsőfalak, vakolat, beton stb. nedvesség és vízbehatolás elleni védelme; talajban lévő fémszerkezetek rozsda elleni védelme
Anyag: szálasanyag- és oldószer-tartalmú bitumen

A/z további termékei »

A Plastikol 2 félfolyékony, szálasanyag- és oldószer-tartalmú bitumenes védőbevonat, ami kötés után szívósan plasztikus konzisztenciával rendelkezik.

Tulajdonságok:
Tapadásjavító adalék teszi lehetővé felhordását enyhén nedves alapokra is. Plasztifikátor gátolja ridegedését. UV abszorbens fékezi az ibolyántúli sugárzás okozta káros lebomlást.
A Plastikol 2 vízzáró, ellenáll az időjárásnak, vegyszereknek, ipari gázoknak, sóoldatnak, számos savnak és lúgnak, valamint a talajban előforduló agresszív természetes anyagoknak.
A Plastikol 2 használható bármely tetszőleges lejtésnél és függőleges felületen még erős napsütésben sem folyik le.

Alkalmazási területek:
A Plastikol 2 bevonat különösen alkalmas bitumenes lemezek, beton-, szálcement- és bádogtetők védelmére, valamint pince külsőfalak, vakolat, beton stb. nedvesség és vízbehatolás elleni védelmére.
Amennyiben DIN 18 195 szerinti kivitelre van igény, egy alapozó-, és három fedőréteget kell felhordani. Az alap követelményeire vonatkozóan a DIN 18195 kimondja, hogy a bevonattal ellátandó téglafalakat telibe és szintbe kell fúgázni. A beton felületekről a kiálló részeket le kell verni, és amennyiben szükséges (pl. pórusos anyagokból készült falaknál) III. csoportba tartozó habarccsal, téglafalaknál II. vagy III. csoportba tartozó habarccsal a felületeket le kell simítani vagy át kell dörzsölni, de nem kell glettelni. A leszigetelt falfelületek mellé csak a Plastikol 2 teljes kiszáradása után lehet homokos talajt tölteni. Közvetlenül a falfelület mellé építési hulladék, durva kavics nem tölthető. A DIN 18195, 10. rész előírásait figyelembe kell venni.
A Plastikol 2-vel olyan vízzáró szigetelőbevonat alakítható ki, ami, szemben az egyszerű bitumenes bevonatokkal, évekig ellenáll az időjárási hatásoknak. A Plastikol 2 talajban lévő fémszerkezetek rozsda elleni védelmére is alkalmas.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »