Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Deitermann Eurolan 3 K

Deitermann Eurolan 3 K

Felhasználási terület: szigetelő- és védőbevonat; alapozó- és védőbevonat tetőfelületeken; kellősítés hullámlemezeken; bitumenes vízzáró szigetelőhabarcs előállítása; csapóeső-álló homlokzatok szigetelése; bitumenes falazóhabarcs előállítása
Anyag: bitumenemulzió
Felhasználási hőmérséklet: +4°C -
Egyéb: sav- és lúgálló

A/z további termékei »

Az Eurolan 3 K száraz és nedves alapokon használható oldószermentes, fokozottan alkáli-álló, finom diszperzitású, kb. 60%-os bitumenemulzió. Számos savval és lúggal szemben ellenálló. Nagyfokú összeférhetősége a cementtel és a mésszel, nagy százalékos arányú bitumenes anyag hozzákeverését teszi lehetővé közönséges cementesztrich habarcsokhoz vagy vakoló habarcsokhoz.
Az Eurolan 3 K plasztifikáló hatása következtében igen kedvező vízcement-tényező és könnyű feldolgozhatóság érhető el.
Az Eurolan 3 K fénylő feketére szárad, mint egy lakk.

Tulajdonságok:
· oldószermentes
· nagy bitumentartalom
· ellenálló számos savval és lúggal szemben

Alkalmazási területek:
1. Szigetelő- és védőbevonat betonon, vakolaton, falazaton, acélon, szálas cementen, parafán, és valamennyi hőszigetelő táblán, még az oldószerre érzékeny polisztirol lemezeken is. Az Eurolan 3 K-t nem szabad felkenni horganyra vagy alumíniumra. Védő- és szigetelőbevonat alagút- és bányaépítményeknél, alapozó bevonat agresszív talajvíznek kitett területeken.
2. Alapozó- és védőbevonat tetőfelületeken. Olyan helyen is, amit utólag egy új szigetelőhéjjal vagy egy újabb réteg bitumenes tetőszigetelő lemezzel látnak el. Az Eurolan 3 K tetőbevonat előnye a különösen gazdaságos anyagfelhasználás, a könnyű feldolgozhatóság és az a lehetőség, hogy nedves alapokra is felkenhető. Valamint az, hogy nem áll fenn az egészségkárosító oldószergőzök hatásának veszélye.
3. Kellősítés hullámlemezeken.
4. Bitumenes vízzáró szigetelőhabarcs előállítása külső és belső felületekhez.
5. Csapóeső-álló homlokzatok szigetelése burkolás előtt. (Csak kihorgonyzott burkolatú téglafalazatoknál.)
6. Bitumenes falazóhabarcs előállítása földben lévő építményekhez, pl. alagút- és aknaépítés, beszállóaknák a mélyépítésben.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »