Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Botament Botazit KSK öntapadó bitumenes lemez

Botament Botazit KSK öntapadó bitumenes lemez

Felhasználási terület: talajjal érintkező épületszerkezetek vízszigetelése
Anyag: öntapadós modifikált bitumen PE fóliakasírozással
Hordozóbetét: HDPE fólia
Vastagság: 1,5 mm
Felhasználási hőmérséklet: -30 - 70 ºC

A/z további termékei »

Öntapadó bitumenes lemez a talajjal érintkező épületszerkezetek vízszintes és függőleges szigetelésére.

Alkalmazási terület:
A BOTAZIT KSK öntapadó, HDPE fólia hordozórétegű modifikált bitumenes lemez UV sugárzás által nem károsított felületek, pl.: pince külső falak, támfalak, teraszok, erkélyek, szigetelésére alkalmas.
A BOTAZIT KSK repedésáthidaló szigetelés, melyet közvetlenül az alapozott felületre lehet ragasztani és felragasztás után azonnal időjárásálló. Falazatot fektetés előtt nem szükséges levakolni.

Tulajdonságok:
• Azonnal időjárás álló és vízzáró
• Repedésáthidaló
• Öntapadós
• Alacsony hőmérsékleten is beépíthető
DIN 18195 4-5-ös bekezdés szerint bevizsgálva
• Alapozás BOTAZIT BE 901 vagy BOTAZIT D12

Repedésáthidaló képesség: ≥ 5 mm
Vízzáróság: ≥ 4 bar / 24 h (DIN 52123)

Adatlap
Műszaki adatlap
Botament árlista 2011.01.01.

Hasonló termékek (bitumenes lemezek)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »

PVC újrahasznosítása szigetelésekben

 

Az építőipar évről-évre rengeteg hulladékot termel, ami nagy környezetszennyezéssel jár. Ebből kiutat jelenthet, ha a bontott építőanyagot újrahasznosítjuk illetve ha az építőanyagot már eleve újrahasznosított termékekből készítjük. Cikkünkben a PVC-ből készült termékek újrahasznosítási lehetőségeit mutatjuk be.

Tovább »

Járható padlásfödémek hőszigetelése

 

Amikor az épület legfelső födémszerkezete fölé ferdesíkú térelhatároló szerkezetet (magastetőt) építünk és az így kapott belső teret nem szeretnénk huzamos emberi tartózkodásra (lakásás, iroda… stb.) kihasználni, a födém hőtechnikai szempontból zárófödémként fog funkcionálni. Az ilyen födémek hővesztesége elérheti akár a telejs épület 25-30%-át is.

Tovább »

Szigetelés egy magasabb fokon - csökkenő lambda értékek az Ursa üveggyapotoknál

 

Vannak esetek, amikor a hőszigetelés vastagsága nem növelhető. Ilyenkor segíthet az Ursa új, csökkentett hővezetési tényezőjű üveggyapot termékeinek alkalmazása.

Tovább »

Pincefödémekről általában

 

Épületeink lakószinti födémszerkezete alatt gyakran nem fűtött tér helyezkedik el, amely az esetek döntő többségében pince, mélygarázs vagy teremgarázs funkciókat kell, hogy kielégítsen. Ezeknek a tereknek a fűtésére általában nincs igény, ám a födémszerkezetet, amely fűtött és fűtetlen teret választ el egymástól, muszáj ellátni megfelelő hőszigeteléssel, mert az épület termikus burkának ez az alsó határoló szerkezete.

Tovább »

Összetett feladat: köztes födémek akusztikai szigetelése

 

Köztes födémek akusztikai szigetelésénél rögtön két megoldandó problémával találjuk szembe magunkat. Egyrészről gondoskodnunk kell a léghanggátlásról, másrészt pedig a lépéshangszigetelésre is megfelelő megoldást kell találnunk.

Tovább »