Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » Botament Botact MD 28 szigetelőhabarcs 2 K

Botament Botact MD 28 szigetelőhabarcs 2 K

Felhasználási terület: vizes helyiségek, erkélyek, teraszok, úszómedencék szigetelése
Anyag: speciális cement kombináció, műanyag adalékanyagokkal
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 30 °C

A/z további termékei »

Kétkomponensű repedésáthidaló kenhető szigetelés víznyomás és üzemi víz ellen, közvetlenül hidegburkolatok alá, külső- és belső térben (pl. erkély, terasz, medenceburkolatok).

Alkalmazási terület:
A BOTACT MD 28 kétkomponensű, hidraulikus kötésű, repedésáthidaló, közvetlen kerámiaburkolattal burkolható, kül- és beltérben, padló és falfelületen alkalmazható szigetelőhabarcs.
A termék erkélyek, teraszok, normál és üzemi vizes helyiségek, úszómedencék és egyéb erős nedvesség terhelésnek kitett felületek rugalmas szigetelésére használható. A BOTACT MD 28 alkalmazásával az alapfelületben található szennyeződések kivirágzása elkerülhető.
A BOTACT MD 28 védi a betonból készült épületszerkezeteket a korróziót okozó anyagoktól (pl. kloridok). Az átszáradt szigetelés páraáteresztő, így engedi kiszellőzni az épületszerkezeteket. A szigetelőhabarcs használható csapóeső elleni védelemre is. Tervezésnél a megfelelő szabványokat figyelembe kell venni.
A BOTACT MD 28 a teljes megkötés után vékonyágyazatú burkolatragasztóval burkolható.
Alapfelület lehet beton, megfelelő szilárdságú vakolt felület, mész-homok, normál tégla, vázkerámia, pórusbeton, betonelem falazat, valamint meglévő burkolat. A BOTACT MD 28-at nem szabad vegyes falazatra felhordani.

Tulajdonságok:
• Rugalmas, repedésáthidaló
• BK A0, A, B0, B nedvességterhelési osztályokra bevizsgálva
• Páraáteresztő
• Külső és belső térben
• Burkolat alatti szigetelésként

Teljesítménynyilatkozat
Botament árlista

Hasonló termékek (bevonat jellegű szigetelések)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »