Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » BASF PCI Plastogum

BASF PCI Plastogum

Felhasználási terület: nedves és vizes helyiségekbe, ahol nincs víznyomás (pl. lakóépületekben fürdőszobákban, zuhanyozókban, nedvességre érzékeny, szívóképes, ásványi aljzatokra)
Anyag: egykomponenses oldószermentes műgyanta diszperzió
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 25 °C

A/z , további termékei »

Vízzáró, folyékony, rugalmas védőbevonat zuhanyzók és fürdők kerámiaburkolata alá.

Alkalmazási területek:
· Hengerrel, ecsettel vagy simítóval felhordható folyékony felületi szigetelés
· Csak belső terekben
· Padlóra és falra
· „Bel- és kültéri csempe és lapburkolatok kötött vízszigeteléseinek kivitelezési utasításai” című ZDB ismertető szerinti I és II nedvességi igénybevételi osztályokra
· Lakóépületek, szállodák, kórházak, öregotthonok stb. nem nyomás alatti vízterhelésű nedves helyiségeibe, pl. fürdőszobákba, zuhanyozókba stb.
· Nedvességre érzékeny nedvszívó aljzatokra (pl.: gipszvakolatokra, gipszlapokra, gipszrost lapokra, gipszkarton lapokra (pl.: Rigips), faforgácslapokra, anhidrit-esztrichekre) a normál háztartásban lévő nedves és vizes helységekben
· Ásványi anyagokból készült nedvszívó aljzatokra (pl. betonra, esztriche, cementvakolatra, pórusbetonra, cementbázisú javító- és simítóhabarcsokra, pl. PCI Polycret 5-re, PCI Polycret 20-ra, önterülő aljzatkiegyenlítőkre, pl. PCI Periplan fein-ra, ill. PCI Periplan-ra.).

Tulajdonságok:
· Vízzáró, védi a nedvességre érzékeny aljzatokat.
· Rugalmas, kiegyenlíti a feszültségeket, aljzatmozgásokat, hőmérsékletváltozásból adódó mozgásokat, ingadozásokat és rázkódásokat.
· Repedésáthidaló, nagyfokú biztonságot nyújt még az utólag jelentkező aljzatrepedésekkel szemben is.
· Használatra kész, könnyű felhordani hengerrel, ecsettel, vagy simítóval.
· Két kontrollszínben kapható, ezért könnyű a munkafázisok ellenőrzése.
· Mészvíz ellenálló, biztosítja a védőréteg és a fektetőhabarcs közötti tapadást még akkor is, ha a ragasztóágy állandóan átnedvesedik.
· Oldószermentes, nem terheli a környezetet, minden egészségi károsodás nélkül bedolgozható.

Műszaki adatlap

BASF PCI árjegyzék 2009.04.15.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »