Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Vízszigetelés » BASF PCI Kanadicht

BASF PCI Kanadicht

Felhasználási terület: járható csatornák, szennyvíztisztítók és egyéb szennyvízkezelési műtárgyak talajnedvesség, szivárgó víz, negatív oldali és nyomás alatti vizek elleni vízszigetelése
Anyag: szárazhabarcs keverék nagyértékű adalékokkal
Vastagság: 2-5 mm
Felhasználási hőmérséklet: 5 - 25 °C

A/z , további termékei »

Speciális szulfátálló bevonat járható csatornák, szennyvíztisztítók és egyéb szennyvízkezelési műtárgyak talajnedvesség, szivárgó víz, negatív oldali és nyomás alatti vizek elleni vízszigetelésére.

Rétegvastagság: 2-5 mm.

Alkalmazási területek:
· Vízátnemeresztő bevonat járható csatornák, szennyvíztisztító telepek nyitott vályúinak és egyéb szennyvízkezelő építmények felületeinek talajnedvesség, nem nyomás alatti felületi és szivárgó víz elleni védelmére, valamint a belülről a falra nyomást gyakorló víz elleni védelem céljából a fal belső oldalának szigetelésére < 15 m mélységű masszív víztartályokhoz.
· Az olyan betonfelületek vízátnemeresztő lezárására, amelyek PCI Kanament-tel voltak javítva.
· Szennyvíztartományokban használt vasbeton csövek gyártóműben történő szigetelésére.

Tulajdonságok:
· Szulfátálló, ellenáll a szennyvizes környezetben fellépő agresszív vegyületek támadásának.
· Mechanikusan erősen terhelhető, már egy nap után járható és néhány nap után teljes mértékben terhelhető réteget ad.
· Kenhető és szórható, a szokásos kenési eljárással, de akár géppel is jól feldolgozható tömítő iszapot képez, amely zárja az alapfelület pórusait és kisebb bemélyedéseit.
· Tartós nedvességállósággal és fagyállósággal rendelkezik, a szennyvizes létesítményeknél szokásos viszonyok között is megtartja a kimagasló mechanikai és kémiai terhelhetőségét.
· Nagy kopásállóságú, jól ellenáll az áramló szennyvíz mechanikai terhelésének.
· Víztömör, fokozott kémiai ellenálló képességgel rendelkezik a szennyvizes környezetben szokásos agresszív támadásokkal szemben.

Műszaki adatlap

BASF PCI árjegyzék 2009.04.15.« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »