Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésHírek, aktualitások

Túl nehéz lenne a feladat: ezzel magyarázza a kormány, hogy inkább elveszi a lakosságnak megigért 90 milliárd forintot

2016-04-28

Hárommillió korszerűtlen, energiapazarló otthon felújítása halasztódik el beláthatatlan időre, ha Brüsszel jóváhagyja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program kormány által indítványozott módosítását.

Tovább »

Hőszigetelés - Legendák és Tévhitek

2016-04-20

Tudta, hogy az Otthon Melege program keretében júliustól családi házak energetikai korszerűsítésére is lehet pályázni? A vissza nem térítendő állami támogatás keretében akár 2,5 millió forintot is igényelhetnek a családok, a beruházások értékének 40-55%-os utófinanszírozásával.

Tovább »

Energiahatékonysági világnap: Ne a bolygót fűtsük, hanem az otthonunkat!

2016-03-06

Március 6.-án ünnepeljük az energiahatékonysági világnapot, amelynek célja, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a Föld természeti készleteinek végességére és az energiaforrások hatékony felhasználásának szükségességére.

Tovább »

CSOK-kal kevesebb energiahatákony ház épülhet

2016-02-24

Előzetes kalkulációk szerint az új Családi Otthonteremtési Kedvezmény évi 3000-rel több új ingatlan építését teszi lehetővé, de 2020-ra a jelenlegi 8-9.000-ről akár 25.000-re is nőhet az újonnan épített otthonok száma. A Knauf Insulation szakértői szerint a januártól életbe lépett könnyített feltételek ugyan növelik az igénylők számát, de energiahatékonysági szempontból korszerűtlen házak építésére motiválnak.

Tovább »

Fatrafol kivitelezői képzés

2016-02-17

A Fatrafol műanyag szigetelőlemezek magyarországi forgalmazója, a FATRA IZOLFA Zrt. szakmai tréninget rendez márciusban. Az elméleti és gyakorlati részből álló képzésen bemutatják a gyártó termékválasztékát és az egyes termékek beépítési módjait, lehetőségeit és részletképzéseit. A gyakorlati oktatást a csehországi FATRA gyár szakértői vezetik.

Tovább »

További hírek


 • Csak minden 5. magyar otthon szigetelt megfelelően
 • Elméleti és gyakorlati oktatás a Kemperol szigetelőanyagokkal
 • Auricon Energetic - Energetikai méretező program akció
 • Új termékek a Knauf Insulation kínálatában
 • Szigetelések - kis megtorpanás
 • "MÉTER" Mérnökmérő - Egy nap (nem) csak mérnököknek
 • Sika Innováció a szerkezet és mélyépítésben – 2015 szakmai nap
 • Szigetelések - nagy hangulatjavulás
 • Homlokzatszigetelés az új szabályozás tükrében
 • URSA TERRA - új ásványgyapot termékcsalád a hazai piacon
 • Szigeteléstechnikai adatbázis

  >Hőszigetelés

  >Hangszigetelés
  Hamarosan...

  >Vízszigetelés

  >Kivitelezők

  >Forgalmazók

  >Gyártók

  Hirdetés

  Szakmai cikkek:

  Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

   

  Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

  Tovább »

  Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

   

  A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

  Tovább »

  Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

   

  2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

  Tovább »

  Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

   

  2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

  Tovább »

  Ismét változik az energetikai szabályozás

   

  A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

  Tovább »

  2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

   

  Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

  Tovább »

  Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

   

  Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

  Tovább »

  Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

   

  Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

  Tovább »

  Változások az épületek energetikai szabályozásában

   

  Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

  Tovább »

  Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

   

  Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

  Tovább »