Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Hőszigetelés » Weber weber.therm clima

Weber weber.therm clima

Felhasználási terület: homlokzati hőszigetelő rendszer

A/z további termékei »

Homlokzati hőszigetelő rendszer, expandált polisztirolhab hőszigeteléssel.

A weber.therm clima rendszer fő elemei a világújdonságnak számító clima EPS polisztirol lap és a kiváló páraáteresztő képességgel rendelkező weber M721 clima ragasztó. A csúcsminőséget képviselő weber.pas silicon vékonyvakolattal együtt a weber.therm clima rendszer a hőszigetelés egyik legfejlettebb műszaki megoldását képviseli. A clima EPS lap az egyedülállóan új összetételnek köszönhetően a hagyományos polisztirol lapoknál alacsonyabb hővezetési tényezőjű (λ = 0,036 W/mK), így több mint 10%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik ugyanazon lapvastagság esetén.
A clima EPS polisztirol lap a lyukak eloszlása, valamint a polisztirol gyöngyök pontszerű illesztése révén a teljes felületen egységes, kiegyenlített páraáteresztést tesz lehetővé, amely minden eddiginél kellemesebb és egészségesebb lakóklímát eredményez.

Az elkészült vakolatfelületen esetlegesen megjelenő foltok elkerülése érdekében a páraáteresztést elősegítő lyukak nem mindegyike ér át a hőszigetelő lap teljes vastagságán. Az egységes páraáteresztést a polisztirol gyöngyök pontszerű illeszkedése biztosítja, így a lap a teljes felületén keresztül „lélegzik” (μ = 10).

A rendszer elemei:
1weber.therm multi comfort
jó páraáteresztő, vékonyágyazatú ragasztóréteg a hőszigetelő lapok ragasztásához
2 – weber.therm clima EPS hőszigetelő polisztirol lapok (min. vastagság 6 cm)
weber által javasolt vastagság 6, 8, 10 cm a hőszigetelési igénytől függően (hővezetési tényező λ = 0,036 W/mK; μ = 10)
3weber.therm multi comfort ragasztó az üvegszövet háló beágyazásához
4 – üvegszövet háló
5weber.therm primer (G700) vékonyvakolat alapozó az alapfelület nedvszívó képességének csökkentésére és kiegyenlítésére
6- színvakolat
weber.pas silicon vékonyvakolat
weber.pas silicate vékonyvakolat
weber.pas topDRY vékonyvakolat
weber.pas silicaSOL vékonyvakolat

Kiemelt előnyei:
• Egyedi
• Öntisztuló felület
• Fokozott hőszigetelő képesség
• Kiváló, teljes felületű páraáteresztés, „lélegzés”

Adatlap

Hasonló termékek (homlokzati hőszigetelő rendszerek)…« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »