Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Hőszigetelés » Isoroc Isofas-LMG

Isoroc Isofas-LMG

Felhasználási terület: alulról hűlő födémek (garázsok, pincék) hőszigeteléséhez
Hővezetési tényező [λ]: 0,041 W/mK
Testsűrűség: 80 kg/m3
Vastagság: 50, 80, 100, 120, 150, 180, 200, 300mm

A/z további termékei »

Alkalmazás:
Az ISOFAS-LMG profilozott ásványgyapot lemezek:
1. alulról hűlő födémek (garázsok, pincék) hőszigeteléséhez

Tulajdonságok:
• természetes alapanyagokból készül,
• magas hőszigetelési együttható,
• kiváló hőérzetet biztosít a hőszigetelt épületben,
• magas mechanikai értékek,
• nem éghető, tökéletes tűzgátlási tulajdonságokkal rendelkezik,
• kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, így alkalmazásával kiküszöbölhetők a hőhidak
• egyszerű szerelés és méretre vágás.

Nyomófeszültség 10% alakváltozásnál: ≥30 kPa
Homlokzati felületre merőleges húzószilárdság: ≥60 kPa

FIGYELEM!
Az ISOFAS-LMG ásványgyapot lemezek alkalmazásakor ügyelni kell arra, hogy a többi felhasználásra kerülő komponens (úgy mint: ragasztó, vakolat, glett) ugyancsak ásványi eredetűek legyenek, és ne gátolják a falszerkezet szabad szellőzését.

Az Ügyfél kérésére lehetőség van az ISOFAS-LMG lemezek egyedi méretben történő legyártására.

Az ISOFAS-LMG lemezek kiváló hőellenállási tényezőjének (RD) és a természetes alapanyagokból eredő hangszigetelési jellemzőinek köszönhetően javulnak az épület hő- és hangszigetelési tulajdonságai, amik fontos szerepet töltenek be az energia megtakarításban és az objektum mikroklímájának kialakításában.


1. Ragasztó
2. Födém
3. ISOFAS-LMG
4. Fedő felület

Adatlap« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »