Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Cikkek » Sika Innováció a szerkezet és mélyépítésben – 2015 szakmai nap

Sika Innováció a szerkezet és mélyépítésben – 2015 szakmai nap

2015-05-14

A Sika Hungária Kft. Beton üzletága gyakorlati bemutatóval egybekötött előadást rendez május 27.-én, ahol bemutatják újdonságaikat és a termékek alkalmazásával kapcsolatos tudnivalókat, érdekességeket.


A szakmai nap témakörei:

Sikaproof teljes felületen tapadó innovatív vízszigetelő rendszer, mely egyszerűen kivitelezhető biztonságos mélyépítési szigetelés, magában hordozva a Sika több mint 100 éves tapasztalatát.
Sika WT adalékszer termékcsalád mely segítségével a vízzáró betonszerkezetek építése válik egyszerűvé és biztonságossá. Repedésáthidaló képessége révén a szerkezet teljes élettartama során biztosítja a vízzáróságot extrém körülmények mellett is.
• látszóbetonok
• agresszív hatásoknak kitett betonok
• fagy és sóálló betonok előállításának biztonságos módja
• csökkentett zsugorodású szerkezetek a tartósság szolgálatában

Program:
10:00–10:20 – Üdvözlés, cégbemutató
10:20–10:50 – Vízszigetelések – A Sika innovatív megoldásai
10:50–11:20 – Vízzáró betonok – Újszerű biztonságos technológiák
11:20–11:40 – Kávészünet
11:40–12:20 – Látszóbeton – Mi kell a jó végeredményhez?
12:20–12:50 – Láthatatlan erő – Különleges Sika technológiák
12:50–13:30 – Ebédszünet
13:30–14:10 – Gyakorlati bemutató

Helyszín:
Sika Hungária Kft. székház, II. emeleti előadó
1117 Budapest, Prielle Kornélia út 6.

Időpont:
2015. május 27.
(Létszám max:40 fő. Érdeklődés függvényében újabb időpontokat is meghirdetésre kerülnek.)

A rendezvény akkreditálása az Építész Kamaránál folyamatban van.

Részvételi díj: 2.000 Ft

Jelentkezés, regisztráció:
Richter Klaudia
richter.klaudia@hu.sika.com

« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »