Regisztráljon hírlevelünkre!

Navigáció

HirdetésSzigetelésinfo.hu » Cikkek » "MÉTER" Mérnökmérő - Egy nap (nem) csak mérnököknek

"MÉTER" Mérnökmérő - Egy nap (nem) csak mérnököknek

2015-08-06

Vállalkozó szellemű fiatal mérnökök szeptember 5.-én idén első ízben rendezik meg a „MÉTER” Mérnöknapot. A rendezvény célja, hogy megismertesse egymással az építőipar különböző szakterületein tevékenykedő mérnököket, akik szorosabbra fűzhetik meglévő és leendő kapcsolataikat kollégáikkal, partnereikkel, miközben a résztvevő csapatok próbára teszik tudásukat, ügyességüket és együttműködő képességüket.

A MÉTER Mérnökmérő egész napos programja során a 8 fős mérnökökcsapatok mérkőznek meg egymással, hogy összemérjék komplex tudásukat a verseny három részterületén (mérnöki akadálypálya, Mensa kvízteszt, bográcsfőzés). Az egyes versenyszmok megoldásával elérhető részpontok összeadódnak és a nap végén derül ki, hogy ki lesz az első MÉTER nyertes csapata. A jobb helyezés elérésére az a csapatok esélyesebbek, amelyik csapatokban vegyesen képviselik magukat a különféle mérnökszakmák.
A csapatot a kinevezett csapatkapitány regisztrálhatja részvételre. A csapatkapitánynak valamelyik mérnöki kamarában regisztrált tagnak kell lennie. A csapat tagok kizárólag végzett mérnökök lehetnek.

A rendezvényen minden mérnöki kamara tagjait részt vehetnek, legyenek akár építészek, gépészek, statikusok, villamosmérnökök, tűzvédelmi mérnökök… stb.

A nap folyamán a versenyek között érdekes előadásokat is hallgathatnak a kíváncsi látogatók például borászatról, fújható hőszigetelésről, újrahasznosítási lehetőségekről.

Bár a rendezvény célja a kapcsolatépítés és az ismerkedés, a verseny legjobb csapatai értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak, többek között wellness üdülés, szabadesés szimuláció, bor ajándékcsomag, LEGO Architecture játék… stb.

A rendezvény időpontja:
2015. szeptember 5. szombat, 9:00- 18:00
A 26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivállal párhuzamosan

A rendezvény helyszíne:
BMTE Stadion, 1222 Budapest, Promontor utca 89.,
Budafoki Pezsgő- és Borfesztiváltól gyalog 10 percre (1 km)

Házigazda:
Badár Sándor

További információ a mérnöknapról:
www.mernokmero.hu
Facebook esemény:
MÉTER – Mérnökök és Tervezők Rangadója

Töltsön Ön is egy kellemes napot kollégáival, indítsanak Önök is csapatot munkatársaival vagy társtervező partnereivel!

« Vissza

Hirdetés

Szakmai cikkek:

Ismét változik az energetikai szabályozás 5. - közel nulla energiaigényű épületek

 

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet változásait bemutató cikksorozatunk utolsó részében az elkövetkezendő években tervezendő közel nulla energiaigényű épületek előírásait mutatjuk be.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 4. - meglévő épületek követelményei

 

A 2016. január 1.-től változó, az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabályt bemutató cikksorozatunk 4. részében a meglévő épületek átalakítására, felújítására és bővítésére vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 3. - hatósági épületek előírásai

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. A jogszabályi változásokat bemutató cikksorozatunk 3. részében a hatóságok tulajdonában álló vagy hatóságok által használt épületekre vonatkozó előírásokat tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás 2. - magántulajdonú épületekre vonatkozó követelmények

 

2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló jogszabály. Cikksorozatunk 2. részében a magántulajdonban lévő és magán használatú épületekre vonatkozó követelményeket tekintjük át.

Tovább »

Ismét változik az energetikai szabályozás

 

A 39/2015. (IX. 14.) MvM rendelet szerint 2016. január 1.-től ismét változik az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló, mindenki által jól ismert 7/2006 TNM rendelet. Az új változat egyrészt definiálja a közel nulla energiaigényű épületek követelményeit, másrészt részletesen szabályozza a következő években használatba vételre kerülő épületek követelményeit a használat jellege, a használatba vétel időpontja illetve a beruházáshoz felhasznált források szerint.

Tovább »

2015 lesz az ideális szigetelési vastagságok éve

 

Beépített tetőtereknél a szigetelési vastagságok szabályozási rendszere hamarosan európai színvonalra emelkedik Magyarországon is, ennek következtében a tetőterekben alkalmazandó hőszigetelés vastagsága akár 8-10 cm-rel is növekedhet.

Tovább »

Szálas magastető szigetelő anyagok akusztikai teljesítménye

 

Amikor tetőszigetelésről beszélünk, nem mindig jut eszünkbe, hogy a kész szerkezetnek nemcsak hőtechnikailag, hanem akusztikai szempontból is meghatározott követelményeknek kell eleget tennie és az élhető belső környezet kialakításához a megfelelő akusztikai minőség is legalább olyan fontos szempont.

Tovább »

Ursa Air - hőszigetelt légcsatorna elemek

 

Kifejezetten az „előreszigetelt” légtechnikai rendszermegoldásokhoz valamint speciális hangelnyelő burkolati célokra fejlesztette ki az URSA azokat az üveggyapot termékcsoportba tartozó speciális termékeket, melyek URSA AIR néven mostantól Magyarországon is elérhetőek.

Tovább »

Változások az épületek energetikai szabályozásában

 

Néhány nap múlva, április 6.-án életbe lépnek a 20/2014. (III. 7.) BM rendelet módosításainak egyes részei, ám a lényeges változások 2015. jan. 1.-től ill. az azt követő 6 évben fokozatosan válnak hatályossá. Cikkünkben a rendelet főbb pontjait tekintjük át, különös tekintettel a hőtechnikai követelmények változására.

Tovább »

Nyílthézagos tetőburkolatok vízáteresztése

 

Az úgynevezett nyílthézagos tetőburkolatok használatánál alapvető kérdés a burkolatok felszínén illetve az alatta közlekedő víz kezelése. Egy TDK dolgozathoz készült kísérletsorozat ezt a problémakört járja körül és tesz javaslatokat a tervezők számára.

Tovább »